Кокосово масло за отслабване

Кокос

Кокосовата диета е разделена на четири фази. Създателите на този хранителен режим смятат, че мазнините от кокоса реагират по различен начин с обмена на веществата, за разлика от другите мазнини. Според тях мазнините от кокоса не се складират в тялото, а веднага се превръщат в чиста енергия.

Освен това кокосовото масло подобрява метаболизма, подобрява функциите на щитовидната жлеза, справя се успешно с различни храносмилателни проблеми.

Диетата с кокосово масло основно се базира на факта, че в районите, където консумацията на кокосово масло е висока, много рядко има проблеми със затлъстяване. Освен това тамошното население почни не страда от разпространените на запад хронични заболявания. Ето и кои са фазите на хранителния режим с кокосово масло:

1. Първата фаза продължава 21 дена и в нея са включени зеленчуци и нетлъсти меса. Не се ядат плодове, сладки и зърнени храни, освен това през тези три седмици трябва да имате три основни хранения. Между тях се допускат 1 – 2 леки закуски. В тези 21 дена може да се свалят 5 или повече килограма.

Кокосово масло

2. Втората фаза е пречистване – през този период трябва да се консумират различни зеленчукови напитки, които имат за цел да прочистят вътрешните органи.

3. Третата фаза позволява в режима да се включи ограничено количество скорбяла, както и няколко вида плодове и зърнени храни.

4. Последната четвърта фаза е режим за поддържане – неговата цел е да успеете да задържите теглото си. Списъкът с позволените храни се увеличава, но все още има неща, които не бива да се консумират. Това са алкохол, няколко вида плодове и сладките храни.

През тези 4 фази е препоръчително да се консумира чисто кокосово масло – най-добре около 3 с.л дневно, като може да го добавяте в сосове и дресинги, както и в шейкове. Ето и едно възможно примерно меню:

- За закуска хапнете яйца с бекон, зеленчуци с добавено малко количество кокосово масло. Може да добавите и кокосово мляко. Преди обяда може да хапнете кокосов орех. Обедното меню да включва салата от домати, зелени листни зеленчуци. Следобедната закуска позволява парче козе сирене и малко целина, а за вечеря хапнете риба с кафяв ориз за гарнитура и салата с кокосово масло.

Диети

- Когато настъпи вторият етап от хранителния режим, трябва да замените тези две междинни хранения със сок от боровинка, разреден с равно количество вода, или шейкове от целина и ябълка.

- Третата фаза позволява да добавите към обедното си меню и малко елда. Можете също да замените яйцата от закуската със здравословна каша, която сте сварили във вода.

- За да имате ефект, кокосовият режим трябва да бъде комбиниран с упражнения – тяхната продължителност трябва да бъде минимум 15 минути и е хубаво да ги практикувате ежедневно.

Хубавите страни на този режим са, че ще похапвате продукти от всички хранителни групи. Но както всяко нещо и тази диета има и не толкова добра страна. Кокосовият режим включва нискокалорично меню, което естествено може да доведе след себе си чувство на слабост. Освен това голяма част от продуктите не се намират много лесно, а и са с по-високи цени.

Ако не можете да я изпълните, защото не се чувствате добре или просто нямате тази възможност, по-добре не я започвайте. Също е важно да се подчертае, че хранителният режим с кокосово масло не се препоръчва на хора, страдащи от бъбречни или чернодробни заболявания.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати