Вталяване с игра на скуош

Вталяване с игра на скуош

Дамите, които искат да стегнат фигурата си, а не желаят да се подлагат на диети, няма да сбъркат, ако вместо с фитнес се захванат със скуош.

Този ракетен спорт бе нареден на първо място за най-здравословен от списание Forbes. Изданието публикува доклад, в който са съпоставяни спортове от различни категории.

Те са били оценявани по сърдечна дейност при игра, гъвкавост, сила, издръжливост и не на последно място опасност от травми и

наранявания.

Играта се практикува в затворено помещение. В нея се използват както стените, така и подът. Целта е топката чрез рикошет в страничните или задната стена да се изпрати към предната.

Разиграването продължава, докато някой от играчите не допусне грешка или не се отсъди нарушение.

Не е задължително да сте много добри играчи, за да постигнете целта да стопите излишните кила. Самото тичане по игрището без прекъсване един час, е достатъчно за тялото ви да изгори максимален брой калории.

Наименованието скуош идва от английски и буквално означава смачквам, смазвам. Играта е измис лена преди около150 години в английските затвори. Пандизчиите се разсейвали, като удрят парцалена топка в стените с дървени пръчки и хилки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати