gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с ечемик

Диета с ечемик

Ечемик
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Ечемикът не се радва на особена популярност у нас. Често се смята за храна, подходяща по-скоро за животни, отколкото за хора. Това обаче съвсем не е така.

Кашата от ечемик е била поставяна на пиедестал в древността. Смятана е за царско блюдо, а рецептите с нея били разнообразни. В наши дни, след редица проведени тестове става ясно, че ечемикът е най-добрият източник на хранителни вещества, необходими на организма за растеж, възстановяване и общо здраве.

Това се дължи най-вече на съдържащите се в него аминокиселини и лизин, който участва в изработването на колагена. Приемът на тези субстанции забавя стареенето и появата на бръчки.

Освен това в него се съдържат минералите калий, калций, желязо, мед, цинк, молибден, никел, кобалт, стронций, хром, йод, бром и фосфор. А по наличие на белтъчини и фибри ечемикът дори превъзхожда пшеницата.

Супа с Ечемик

Диетата с ечемик е една от най-ефективните. Освен това е и най-лесно изпълнимата, тъй като продуктът се приготвя изключително лесно.

За диетата с ечемик е нужно да се сдобиете с полиран (перлен) ечемик. Той е най-добрият помощник в отслабването, евтин е и в страшно полезен. От него се сварява каша, без каквито и да е подправки.

Готова е, когато зърната да се разварят много добре. Вари се около час и увеличава двойно обема си. Полученото не се прецежда или промива, а направо се прибира в хладилника. Преди приготвянето, ечемикът може да се накисне във вода още от предната вечер. Полученият бульон е също толкова полезен за организма.

Отслабване

Режимът е много прост. Диетата може да продължи 5-7 дни. През периода се яде само от ечемичената каша, в неограничени количества. Може да се пият вода, чай и кафе.

Кашата от ечемик засища и потушава чувството на глад. Освен това тя прочиства стомашно-чревния тракт. Консумацията само на този продукт носи на организма всички витамини и минерали, нужни за правилното му функциониране, т.е. - няма нищо страшно за организма ви.

При тази екстремна диета се отслабва с по килограм на ден. Така, след пет дни ще сте свалили пет килограма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати