gotvach.bg»Статии»Диети»Разтоварващи дни с ябълки

Разтоварващи дни с ябълки

Отслабване
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Разтоварващите дни стават все по-популярни. Те спомагат както за отърваване от нормалното тегло, така и за прочистването на организма.

Наименованието разтоварващ ден не означава буквално глад. Има редица продукти, които могат да се консумират през него.

Препоръчително е всяка седмица да има по един разтоварващ ден. През него се пият повече течности от обикновено – най-малко 2 л. Това може да е или вода, или зелен чай. Освен това е добре да изберете някой по-малко натоварен ден, през който не планирате сериозна работа.

Доказано е, че през работната седмица невинаги е уместно да се намалява енергийният внос. За най-подходящи се смятат почивните дни. Ако изберете единия да е разтоварващ, то нека другият е по-богат на храна и съчетан с разходка в парка или планината.

Възможно е да се правят и по 2 разтоварващи дни седмично. По правило единият трябва да бъде с растителни-, а другият с млечни продукти.

Разтоварващите дни са полезни за почти всеки. Не се препоръчват по време на бременност и кърмене. Противопоказни са по време на заболяване и обща отпадналост на организма, захарен диабет и хронични заболявания на бъбреците и черния дроб.

Ябълки

Една от най-подходящите и обичани храни за разтоварващите дни са ябълките. През избрания ден се приемат на 3 хранения. Количеството не трябва да надвишава 1.5 кг. Течностите са неограничени.

Освен на ябълки разтоварващите дни могат да бъдат с белтъчини, с извара, с моркови, с банани, със салата, с картофи, с краставици, с диня, със супа и с айран. Ако в началото на режима се усеща глад, храната може да се увеличи малко.

Най-суровият режим е само с глад – 24 часа никаква храна. Той обаче трябва да се прилага от хора в напълно здраво състояние и трябва да е консултиран с лекар. Има и редица предложения за примерни менюта за разтоварващи дни.

След разтоварващия ден не трябва веднага да се нахвърляте на храна. Стомахът не трябва да се натоварва с тежка храна, най-вече на вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати