Семки и помело гарантират успеха на зимната диета!

Семки и помело гарантират успеха на зимната диета!

Тялото ни има нужда от всички полезни елементи, витамини, минерали и протеини, целогодишно. Балансираният прием на хранителни вещества ни поддържа в добро здраве и в перфектна форма.

Студените зимни дни не са сред най-подходящите за спазване на диета. След празниците обаче много от дамите са решени да възвърнат фигурата и килограмите си. За да редуцирате теглото си, е добре да изберете здравословни продукти. Незнанието понякога ни лишава от едни от най-вкусните и полезни хранителни продукти за всяка диета.

Сред най-препоръчваните храни в зимната диета, са ябълките, зелените листни зеленчуци, лукът и яйцата. Те са сред най-нискокалоричните продукти, които освен че свалят килограми, засилват и имунитета. Има обаче още два продукта, за които често забравяме, Ползите от тях обаче не са за подценяване.

Ето кои са двете чудотворни диети, които задължително трябва да включите в зимната си диета:

Семки и помело гарантират успеха на зимната диета!

Слънчогледови семки. Вкусни са и подходящи за междинни хранения. Лесно преносими, те са чудесна храна за зимната диета. Доказано е, че една шепа слънчогледови семки може да помогне за потискането на апетита. Слънчогледовите семки носят на организма витамин Е, селен и магнезий. Това ги прави мощни антиоксиданти.

Помело. Хилядолетната история на този цитрусов плод доказва ползите му. Смята се, че намалява разпространението на раковите клетки, благодарение на огромното количество антиоксиданти в състава си. Освен това е богат на фолиева киселина и калий.

Помелото е един от цитрусовите плодов, които са най-подходящи за всеки диетичен режим на хранене, независимо от сезона. Включен в зимната диета, плодът скоро ще стане причина за загубата на излишните мазнинки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати