Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем качествената куркума?Как да разпознаете некачествената куркума?
С един лесен тест: Напълнете чаша с топла вода и сипете е нея лъжица куркума, без да я разбърквате. Изчакайте 20 минути....
14 Дек.
Как да разпознаем качественото кафе на зърнаНека разгледаме основните критерии, които ще помогнат да се разпознаят качествените характеристики на напитката.
Форма на кафето
Това е една от най-очевидните характеристики за зрителното възприятие....
01 Април
Как да разпознаем качествената майонеза?За да разпознаете качествената майонеза, гледайте съставките в нея - трябва да са с натурален произход, трябва да имат ниско ниво на киселинност, стабилна емулсия и висока плътност....
13 Януари
Как да различим качественото краве маслоКачественото краве масло е богато на витамини А, Е, D, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, натрий, мед, манган и цинк....
11 Ноем.
Как да разпознаете качественото вино и шампанскоЗа качеството на мехурчетата може да се преценява едва след като е минала половин минута след напълването на чашата....
10 Дек.
Какво съдържа родната бира и как да разпознаем качественатаПо негови думи качествената бира се разпознава по пяната – тя трябва да е най-малко 3 сантиметра и да се задържа за от 3 до 5 минути....
27 Юни
Масло с горчицаМаслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Към него се добавя горчицата, овкусява се с черен пипер, магданоз и малко сол по желание. Разбърква се добре и се прибира в хладилник да се стегне....
09 Януари
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Масло с пикантни билкиИзбраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
22 Ноем.
Билково масло с чесънОставете маслото да се отпусне на стайна температура.
Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
17 Февр.
Ароматно масло с босилекМаслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
08 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Масло от лайкаПо този начин можете да направите и масло от рози или други билки.
Водната баня може да се замени с оставяне на буркана с олиото на слънце за около месец....
25 Май
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Милинки с масло и сиренеОтново втасват за 30 мин, поливат се с разтопеното масло и милинки с масло и сирене се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C....
17 Дек.
Хлебчета с Масло и ЧесънСложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за около 25 минути.
Хлебчетата с Масло и Чесън са готови....
03 Януари
Сутляш с масло и ванилияСваля се от котлона и се добавя маслото, ванилията и яйцето, разбъркано.
Сипва се в купички и се украсява сутляшът с канела.
Сутляшът с масло и ванилия е готов....
26 Август
Манатарки с масло и чесънСервирах манатарките с масло и чесън, поръсени с нарязан на ситно пресен копър.
Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино.
Бон Апети!...
17 Окт.