Gotvach.bg»Съвети»Как да разпознаем качествената майонеза?

Как да разпознаем качествената майонеза?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как да разпознаем качествената майонеза?

Майонезата е изключително популярен продукт по целия свят. Има различни марки майонеза на пазара.

Но предизвикателството за всички производители е едно и също: да могат точно да предвидят и контролират качеството на продукта. И така - какво е „качество“, когато става въпрос за майонеза?

Тествайки различните видове майонеза, се имат предвид няколко критерия, по които тя трябва да отговаря, за да е качествена: трябва да е гладка и кремообразна, за да се включи като продукт в различните рецепти с майонеза.

Най-добрата майонеза, която да се намажете върху хамбургер или хоги /сандвич/, трябва да има приятен и мек вкус и кремообразна, почти пухкава текстура.

Качествената майонеза, подходяща за салати, е добре да е с остър вкус, който със сигурност ще добави индивидуалност към вашата рецепта, независимо дали става дума за салата с яйца и къри, картофена салата с майонеза или хрупкава салата с пиле и майонеза.

Майонезата е сос - емулсия. Обикновено има около 50 % мазнини и 1 % (до 7 %) съдържание на яйца.

За да разпознаете качествената майонеза, гледайте съставките в нея - трябва да са с натурален произход, трябва да имат ниско ниво на киселинност, стабилна емулсия и висока плътност.

Не е разрешено наличието на изкуствени консерванти в отделните марки майонеза.

Ако вече имате добра майонеза, може да приготвите някоя апетитна разядка с майонеза или пък едно топящи се в устата картофи с майонеза.

Виж също как да си направите:

- истинска домашна майонеза;

- руска салата с майонеза;

- или салата с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен