Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаШоколадов сладкиш, който се топи в устата
20 Февр.
2
Става чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаЯпонски Чийзкейк - направо се топи в устата
10 Март
Да ви е сладко с моя японски чийзкейк - направо се топи в устата!...
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Опитайте и вие топящите се в устата манатарки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Панирани тиквички, топящи се в устатаПанирани тиквички, топящи се в устата
19 Април
Щом са готови, оставете панираните тиквички, топящи се в устата върху кухненска хартия да отделят излишната мазнина, после сервирайте. Може да поднесете панираните тиквички с чеснов сос....
Пълнени картофи топящи се в устатаПълнени картофи топящи се в устата
04 Януари
1
Пълнените картофи топящи се в устата се поднася топли....
Печени тиквички, топящи се в устатаПечени тиквички, топящи се в устата
10 Март
Отгоре наредете парченца масло и сложете запеканката да се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 30 минути. Тиквичките на фурна са много вкусни. Печените тиквички, топящи се в устата са готови....
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
06 Юли
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
Топящи се в устата бутчета с картофиТопящи се в устата бутчета с картофи
20 Май
Топящите се в устата бутчета с картофи са готови. Добър апетит!...
Домашна точена баница (Топяща се в устата)Домашна точена баница (Топяща се в устата)
05 Януари
2
Тази баница става уникална, ако я правите с хубава бяла мас, маста прави витата баница топяща се в устата. Оставяте да втаса домашната точена баница, след което я мажете и печете в загрята фурна на 180 градуса....
Топящи се в устата кюфтенца с кашкавалТопящи се в устата кюфтенца с кашкавал
06 Юли
В средата на всяко слагаме парченце кашкавал, който предварително сме нарязали на 6-8 кубчета. Отново оформяме кюфтенца, като внимаваме кашкавалът да е във вътрешността....
Кроасан с масло и семенаКроасан с масло и семена
30 Януари
Отгоре намазвате равномерно маслото и прехлупвате, така че да не се вижда маслото, и разточвате с точилка, докато получите дълъг правоъгълник....
При ранички в устата и гърлото - запарка от хрянПри ранички в устата и гърлото - запарка от хрян
04 Февр.
Използвайте за жабурене и гаргари при ранички в устата и гърлото и други възпаления на устната кухина. Рецептата за запарка с корен от хрян за изплакване на гърлото и устата е от книгата “Большая энциклопедия....
Иновация: Сладолед, който не се топиИновация: Сладолед, който не се топи
08 Август
За щастие новатори японци са успели да създадат сладолед, който не се предава толкова бързо....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
След това върху него се образува плътен каймак, който обираме с лъжица и го слагаме в стъклен буркан с капачка или в съд, който се затваря с капак....
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата - италианско сирене, което се топи в устата
20 Април
Неслучайно е кръстено така, тъй като Burrata на италиански означава масло. Най-често се прави с краве мляко, тъй като е по-разпространено от биволското. Бурата буквално се топи в устата....
Истинският домашен пилешки бульонИстинският домашен пилешки бульон
25 Ноем.
Най-вкусен е, когато се приготвя с домашна или свободно отглеждана кокошка. Отстраняваме всички вътрешности, особено черния дроб....
Кроасан БрускетаКроасан Брускета
15 Юни
Изрязваме внимателно горната част на кроасаните, но не докрай да се отдели, а да се държи в широката част и леко я разтваряме настрани. В купа разбиваме яйцата и към тях добавяме черния пипер....
В Япония пускат сладолед, който не се топиВ Япония пускат сладолед, който не се топи
03 Септ.
Тайната е в добавяне на протеин, който да държи леденото изкушение стегнато за по-дълго време. Този протеин отдавна е известен в японската кухня под името натто....
Създадоха шоколад, който не се топи в горещиниСъздадоха шоколад, който не се топи в горещини
29 Юни
След пет години от началото на изследвания белгиецът смята, че е готов да пусне в продажба шоколад, който не може да се разтопи в ръцете на клиентите, а само в устата им....
Тинктура от дяволска уста за сърдечни заболяванияТинктура от дяволска уста за сърдечни заболявания
02 Май
За да приготвите тинктура от дяволска уста, залейте 100 грама нарязан сух стрък с 500 милилитра 70%-ов спирт. Оставете на тъмно и хладно за 1 месец, като от време на време разклащате и прецедете....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Отделя се чаша бяло тесто и се прибавя какао, разбърква се на еднородна смес....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Вегетариански сандвич с бутер кроасанВегетариански сандвич с бутер кроасан
06 Дек.
Завършва се вегетариански сандвич с бутер кроасан с резенче кашкавал. Ако желаете, може да сложите и лист салата....
Кейкчета с кроасан и дюлиКейкчета с кроасан и дюли
02 Ноем.
Оставяме така за 1-2 минути и после разпределяме в намазани с краве масло формички за кейкчета (използвам силиконови). Ако има останала течност в съда, разпределяме и нея във формичките....