Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Комбуча: Безсмъртен здравословен еликсир или домашна отрова?Ако ферментирате своята комбуча в керамични съдове, може да изтече олово от глазурата и постепенно да ви отрови. За щастие, този потенциален проблем е доста лесно да се избегне....
01 Дек.
Кокосовото масло – суперхрана или чиста отрова? Преценете сами!След време в YouTube се появи вирусно видео, в което професор от Харвард категорично обяви, че кокосовото масло е чиста отрова....
16 Септ.
Баница, която не спадаВземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
26 Септ.
8
Талий – тихата отрова, която не оставя следаДопреди това обаче, талият е бил широко използван, че дори му е измислено прозвището отровата на отровителя....
25 Април
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото...
11 Юни
5
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИзмийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
08 Дек.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Супата-полезна или не?Супата, която е неделима част от менюто ни, особено когато сме на диета, е по-скоро вредна, отколкото полезна, смятат френски диетолози.
Според тях заради високата температура, при която се готвят продуктите в чорбата...
26 Август
4
Да вечерям или не“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
04 Окт.
4
Дантелата – актуална или не?Дантелите отново са на мода в края на тази година и през пролетта и лятото на 2013 година. Въздушните форми и женствеността на кройките, които се получават благодарение на дантелите, издават любовта към ретро-силуетите...
16 Ноем.
Дантелата - модерна или не?Лятото отмина със своята ефирност и романтика. Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази.
Изкусно изплетените нишки „излизат...
17 Септ.
1
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаОставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден....
26 Ноем.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКаймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица.
Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб.
Разбърква се добре и оставяме за кратко...
14 Ноем.
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеИзмийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Кленовият сироп: здравословен или не?Кленовият сироп е популярен естествен подсладител, за който се твърди, че е по-здравословен и по-хранителен от захарта. Важно е обаче да разгледаме науката, която стои зад някои от тези твърдения.
Тази статия обяснява...
09 Май
Лечение с пчелна отроваКакто подсказва името, пчелната отрова е съставка, извлечена от пчелите....
30 Дек.
Сготвеният мед е отроваСуровият мед е лекарство, но сготвеният е бавна отрова. В естествената си форма медът е богат на минерали, витамини, ензими, аминокиселини и карбохидрати....
09 Август
15
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаЗатоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
В...
27 Януари
Отровен салам едва не уби десетокласник!Дете от Пазарджик се размина на косъм със смъртта. Своевременната реакция на родителите му и екипите на Спешна помощ спасили живота му.
Десетокласникът решил да хапне преди училище. Момчето си направило сандвич със...
29 Февр.