Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнено гергьовско агнеПълнено гергьовско агне
19 Април
Сложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ. Агнето се пече в плътно затворена пещ....
Пълнено гергьовско агне с булгурПълнено гергьовско агне с булгур
05 Май
След това го залейте с останалото олио и го намажете с червен пипер, черен пипер и сол. Печете до образуване на вкусна коричка на средно силна фурна....
Пълнено Гергьовско агне, печено в пещПълнено Гергьовско агне, печено в пещ
07 Май
2
На сутринта, на дълъг прът се слага стъклена бутилка, която се вкарва в пещта. Ако стъклото се разтопи, значи температурата е достатъчна. Отстранява се жарта и вътре се нареждат тавите....
Гергьовско пълнено агнеГергьовско пълнено агне
07 Май
Агнешката предна част се подготвя за мариноване, като се правят дълбоки прорези с остър нож в месото. В купичка се смесват сол, черен и червен пипер, сух джоджен и олио....
Гергьовско пълнено печено агнеГергьовско пълнено печено агне
08 Май
Добавят се нарязаните зелении - зелен лук, лапад, джоджен и магданоз и нарязаните дреболийки. Запържват се до промяна на цвета на зелениите и се долива толкова вода, колкото е нужно за полусваряването на ориза....
Гергьовско агне на пещГергьовско агне на пещ
06 Май
1
Тавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса. Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения пипер. Прибавят се дреболиите, стафидите, ситно нарязаните зелени подправки, предварително свареният ориз и сол на вкус....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения пипер. Прибавят се дреболиите, стафидите, ситно нарязаните зелени подправки, предварително свареният ориз и сол на вкус....
Гергьовско агне по кулскиГергьовско агне по кулски
07 Февр.
Агнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно. Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер....
Гергьовско агне в трапГергьовско агне в трап
09 Май
С тавата се слага в трап, в който предварително е горял огън в разстояние на 4-5 часа. Трапът се покрива с ламарина, а тя се замазва с кал, в която има сол, за да не се напуква....
Гергьовско агне по чапкъновскиГергьовско агне по чапкъновски
06 Май
Намазва се агнето с останалото масло, поръсва се със сол и черен пипер. Краката се връзват заедно. В тавичка се слагат кръстосани пръчки и върху тях се слага агнето. Завива се с фолио....
Колко сол се слага на кисело зеле?Колко сол се слага на кисело зеле?
24 Окт.
Но един от проблемите е колко сол се слага на зелето, за да стнане вкусно, без да се развали и без да е прекалено солено....
Пълнено агне на пещПълнено агне на пещ
08 Ноем.
Пълненото агне на пещ събира цялото семейство около трапезата....
Колко сол се слага на 1 кг кайма?Колко сол се слага на 1 кг кайма?
21 Май
Колко сол трябва да се добави към каймата В търсене на по-хармоничен вкус, доста често се случва, че млада и не съвсем опитна начинаеща домакиня започва да приготвя ястие от смляно месо и изведнъж възниква въпросът колко...
Пълнено агнеПълнено агне
20 Февр.
Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно. В дълбока тенджера се слага да се пържи лукът....
Пълнено агне на пещ за ВеликденПълнено агне на пещ за Великден
08 Април
След това агнето се обръща и залива със соковете, които е пуснало. Завива се с агнешката кърпа и се връща във фурната. На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
Пълнено гергьовденско агнеПълнено гергьовденско агне
08 Май
Слага се в тава и се маже обилно с масло (който предпочита може да го понамаже и с червен пипер). Налива се вода в тавата, в която ще се пече агънцето. Отгоре се завива с кора от брашно и вода (да не прегаря)....
Пълнено цяло агнеПълнено цяло агне
21 Февр.
2
Слага се на шиш и чевермето се върти около 4 часа, като периодично се впръсква с вода или лой. Докато се върти пълненото цяло агне чевермето, трябва да е на височина 40 см от жарта....
Бавно печено пълнено агнеБавно печено пълнено агне
23 Април
Бавно печеното пълнено агне е готово....
Пълнено агне с девесилПълнено агне с девесил
21 Април
Щом оризът поеме водата и омекне, се добавят нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни агнето. Зашива се и се слага в дълбока тава, на дъното на която са кръстосани пръчки....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Колко сол се слага на пастърма?Колко сол се слага на пастърма?
06 Окт.
1
Смесват се вода и сол, след което в течността се слага прясно яйце. Добавя се сол, докато яйцето изплува на повърхността....
Колко сол се слага на лютеница?Колко сол се слага на лютеница?
15 Юли
след това, за да се прецени на вкус колко искаме да ни е солено и дали ще ни и вкусно....
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
08 Април
Колко вода се слага на ориза? И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
Пълнено агне с дроб сармаПълнено агне с дроб сарма
17 Април
Тук може да се добави малко лапад или спанак, но в момента нямах..но няма проблем. Подправките също се запържват за миг и сармата се разбърква хубаво и е готова за пълнене....