Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнено гергьовско агнеСложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ.
Агнето се пече в плътно затворена пещ....
19 Април
Пълнено гергьовско агне с булгурСлед това го залейте с останалото олио и го намажете с червен пипер, черен пипер и сол. Печете до образуване на вкусна коричка на средно силна фурна....
05 Май
Пълнено Гергьовско агне, печено в пещНа сутринта, на дълъг прът се слага стъклена бутилка, която се вкарва в пещта. Ако стъклото се разтопи, значи температурата е достатъчна.
Отстранява се жарта и вътре се нареждат тавите....
07 Май
2
Гергьовско пълнено агнеАгнешката предна част се подготвя за мариноване, като се правят дълбоки прорези с остър нож в месото. В купичка се смесват сол, черен и червен пипер, сух джоджен и олио....
07 Май
Гергьовско пълнено печено агнеДобавят се нарязаните зелении - зелен лук, лапад, джоджен и магданоз и нарязаните дреболийки.
Запържват се до промяна на цвета на зелениите и се долива толкова вода, колкото е нужно за полусваряването на ориза....
08 Май
Гергьовско агне на пещТавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса.
Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива....
06 Май
1
Гергьовско агнеВ част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения пипер.
Прибавят се дреболиите, стафидите, ситно нарязаните зелени подправки, предварително свареният ориз и сол на вкус....
05 Май
Гергьовско агнеВ част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения пипер.
Прибавят се дреболиите, стафидите, ситно нарязаните зелени подправки, предварително свареният ориз и сол на вкус....
05 Май
Гергьовско агне по кулскиАгнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно.
Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер....
07 Февр.
Гергьовско агне в трапС тавата се слага в трап, в който предварително е горял огън в разстояние на 4-5 часа. Трапът се покрива с ламарина, а тя се замазва с кал, в която има сол, за да не се напуква....
09 Май
Гергьовско агне по чапкъновскиНамазва се агнето с останалото масло, поръсва се със сол и черен пипер.
Краката се връзват заедно. В тавичка се слагат кръстосани пръчки и върху тях се слага агнето. Завива се с фолио....
06 Май
Колко сол се слага на кисело зеле?Но един от проблемите е колко сол се слага на зелето, за да стнане вкусно, без да се развали и без да е прекалено солено....
24 Окт.
Колко сол се слага на 1 кг кайма?Колко сол трябва да се добави към каймата
В търсене на по-хармоничен вкус, доста често се случва, че млада и не съвсем опитна начинаеща домакиня започва да приготвя ястие от смляно месо и изведнъж възниква въпросът колко...
21 Май
Пълнено агнеЛукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно.
В дълбока тенджера се слага да се пържи лукът....
20 Февр.
Пълнено агне на пещ за ВеликденСлед това агнето се обръща и залива със соковете, които е пуснало.
Завива се с агнешката кърпа и се връща във фурната. На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Пълнено гергьовденско агнеСлага се в тава и се маже обилно с масло (който предпочита може да го понамаже и с червен пипер). Налива се вода в тавата, в която ще се пече агънцето.
Отгоре се завива с кора от брашно и вода (да не прегаря)....
08 Май
Пълнено цяло агнеСлага се на шиш и чевермето се върти около 4 часа, като периодично се впръсква с вода или лой.
Докато се върти пълненото цяло агне чевермето, трябва да е на височина 40 см от жарта....
21 Февр.
2
Пълнено агне с девесилЩом оризът поеме водата и омекне, се добавят нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни агнето. Зашива се и се слага в дълбока тава, на дъното на която са кръстосани пръчки....
21 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Колко сол се слага на пастърма?Смесват се вода и сол, след което в течността се слага прясно яйце. Добавя се сол, докато яйцето изплува на повърхността....
06 Окт.
1
Колко сол се слага на лютеница?след това, за да се прецени на вкус колко искаме да ни е солено и дали ще ни и вкусно....
15 Юли
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
08 Април
Пълнено агне с дроб сармаТук може да се добави малко лапад или спанак, но в момента нямах..но няма проблем. Подправките също се запържват за миг и сармата се разбърква хубаво и е готова за пълнене....
17 Април