Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Филе Елена от свински вратСлед като пренощува месото в саламурата, го изваждаме и оставяме да се изцеди добре.
Върху парче хартия или вестник омесваме сухите подправки - червен, черен пипер, чубрица, кимион....
03 Март
3
Филе Елена по семейна рецептаСуши се филето Елена около две седмици, след което е готово за консумация в компанията на чаша вино.
Филе Елена по семейна рецепта за празник на трапезата. Любимото сушено месо!...
20 Февр.
Пълнени гъбки с филе ЕленаНарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите.
Печем в предварително загрята фурна на 200°C....
06 Януари
Домашно Филе Елена с кимионВ зависимост от времето сушеницата изсъхва за около 2-3 седмици, като се наблюдава да не пресъхне или мухляса.
Да ви е сладко и наздраве! Домашното Филе Елена с кимион е много добро мезе!...
17 Дек.
1
Бързо и лесно Филе ЕленаВодата, която се отделя, трябва да се изсипва.
Филето се измива добре от захарта и се подсушава, след което се връща в кутията и се посипва обилно със сол....
20 Дек.
1
Филе Елена със сминдух и чубрицаСлед около 2-3 седмици сушеницата е готова, но през това време трябва да я проверявате, за да не мухляса или да не се изсуши прекалено много.
Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
07 Март
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоОказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо....
26 Окт.
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Какви подправки се слагат на филе Елена?Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря.
Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо....
02 Март
1
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Яйца с филе Елена по рецепта на ЗвездевВъв всяка от формите, които са намазани, се слагат филийки от филе Елена на дъното и по стените, за да се оформи купичка.
В средата на всяка купичка от филе се слага по едно яйце....
23 Дек.
Как да съхраняваме домашното филе Елена?От особена важност за максималното запазване на вкуса на домашното филе Елена е неговото правилно съхранение....
25 Април
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиФиле Елена е суровосушен деликатес, който се приготвя от нераздробено месо – тъй като се прави със свинско, филето трудно се е произвеждало по време на Османската империя....
05 Август