Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни ли са мазните меса?Агнешко месо
Мазните части на агнешкото месо съдържат ненаситени мастни киселини, съставляващи половината от мазнините в това месо....
07 Март
Как да заместим мазните меса в храната ни?Как да заменим прекалено мазните вредни месни продукти в храната?...
15 Септ.
Желиращ бульон от месаПолученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
04 Дек.
Пълнена тиква с месаНа следващия ден изцеждам течността, която се е събрала в тиквата, задушавам в малко мазнина на среден огън нарязаните на парченца гъби, месото около 15-20 минути също задушавам в мазнина....
20 Ноем.
Сос за варени месаОцетът, зърната черен пипер и лукът се варят, докато остане половината /около 2 лъжици/.
Прибавя се бульонът и се разбива добре. Вари се на тих огън, докато сместа се сгъсти.
Прибавят се жълтъците, предварително разбити...
17 Окт.
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате.
Разредете соса до желаната...
03 Април
Меден сос за печени месаРазбийте добре горчицата с меда.
Прибавете към тях оцета и зехтина, а накрая сипете соевия сос.
Ако желаете, може да поръсите соса с черен пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Съхранявайте соса за...
10 Ноем.
Пикантен кетчуп за печени месаТази рецепта за домашен кетчуп се приготвя лесно и бързо, която сервирам към печени меса или сандвичи.
Измивам доматите и ги смилам в блендер. Лютите чушки обработвам задължително с ръкавици.
Отстранявам дръжките,...
01 Август
Марината за меса на скараОбелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло.
Сложете толкова масло...
12 Март
1
Апетитно пикантна глазура за месаТази глазура ще ви изненада с божествения си аромат от характерните за тази кухня специфични подправки, с добавена пикантна нотка и цитрусова свежест. Подходяща е както за свински ребърца, така и за пилешко месо, шунка или...
11 Май
Зелеви сарми с нарязани месаОтделете от зелката подходящи листа и върху всеки лист, на който сте отстранили жилките, сложете правоъгълни парчета от месата, дребни кубчета сланина и маслото, поръсете с черен и червен пипер, посолете и завийте сарми....
10 Дек.
Магданозен сос за студени месаПоставяме изчистения чесън, измития и подсушен магданоз, доматеното пюре, краставичките, горчицата, лютата чушка без семките, солта, зехтина и балсамикото в купата на блендер или миксер и пасираме, докато се получи еднородна...
13 Януари
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Сос: В студена вода размийте брашното и го смесете с киселото мляко и...
20 Дек.
Капама със сарми и четири месаЗа тази уникална празнична капама тиган се загрява олио. Запържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи.
Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично...
03 Януари
Прясно зеле с меса и туршияНарязвам зелето и го осолявам, намачквам хубаво с ръце.
В подходяща тенджера слагам олиото, като загрее, сипвам зелето.
Запържвам, докато поомекне, добавям нарязания лук и чесън, нарязани на ситно. Изпържвам за 5-...
23 Окт.
Кисело зеле с меса и сармиНарежете лука и в малко мазнина го запържете. Добавете каймата и разбърквайте докато се запържи.
Сложете ориза, черния, червения пипер и чубрицата....
27 Май
2
Пълнена тиква с 3 вида месаПравят се леки разрези по цялото вътрешно протежение и с ръка се намазва навсякъде със сол, ч. пипер и мазнина. Оставя се настрана....
22 Януари
1
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече.
Сложете зеле,...
30 Юни
Сметанов сос за меса и салатиЗапичаме брашното в сух тиган. Разредете с бульона.
Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1
Пикантен сос за варени и печени месаПасирайте магданоза, чесъна, чушките, пюрето и оцета и получената гъста маса разбийте на ръка с олио като майонеза.
Сосът е готов, когато е поел достатъчно олио и е добил вид на айвар.
Може да сложите соса в буркан...
01 Април
Най-вредните тлъсти месаЕдно от най-тлъстите меса е свинското, но и то може да се консумира без проблем, ако отстраните мазнините му....
15 Септ.
Сосове за печени месаКъм печеното месо е хубаво да си подготвим и някакъв сос, за да не бъде прекалено сухо ястието. Подбрали сме ви три различни рецепти за сос, които подхождат на печеното месо.
Първата рецепта е гъбен сос, който е изключително...
02 Дек.
Кои са нетлъстите меса?Мастни млечни продукти се заменят с продукти с ниско съдържание на мазнини, хората спират да ядат пържени храни и разбира се, отказват се от мазнини.
Какво значи нетлъсто месо?...
08 Март