Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо и как се начукват пържоли?Започнете да начуквате пържолата от нейната среда към периферията. Размерът ѝ е възможно да се уголеми повече от половината....
13 Май
Пържолите на казанджиятаПочистваме телешкото месо от ципи и го нарязваме на 6 телешки пържоли. Начукваме ги с дървено чукче и ги поръсваме със солта и черния пипер, потапяме ги в брашно и ги изпържваме в растителното масло....
15 Окт.
Защо пържените храни са вредни?След като установихте защо пържените храни са вредни, е време да потърсим техни алтернативи....
11 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пържоли от карфиолПържоли от карфиол - вкусна и лесна рецепта, която ще се хареса не само на вегетарианците.
Почистете карфиола от листата, измийте го и разрежете на две....
11 Окт.
Пържоли по ловджийскиМесото се нарязва на пържолки, които се начукват с дървено чукче.
Посоляват се и се оставят да престоят около 10 минути, след което се изпържват в сгорещената мазнина и се изваждат в затоплен съд....
13 Януари
1
Пържоли по гръцкиЗеленчуците се почистват и нарязват така, както е посочено в рецептата.
Гъбите се обелват и ако са малки, се оставят цели, ако са по-големи, може да се срежат наполовина.
Пържолите се начукват с чук за месо....
02 Май
Пържоли по френскиПържолите се начукват леко от двете страни, натриват се с лука и чесъна, предварително счукани със сол, и се оставят няколко часа в марината от лимоновия сок, виното, малко олио или зехтин и горчицата....
30 Април
Пържоли по лиежскиИзмиваме добре пържолите и ги начукваме. Потапяме ги в предварително разбитите яйца, след това в счукания сухар и после отново в яйцата.
Изпържваме ги в зехтина....
07 Февр.
Пържоли на камъкПосоляваме пържолите и ги печем. След като са готови, поръсваме с черния пипер и кимиона....
17 Февр.
2
Пържоли на скараМесото се начуква със сол и черен пипер.
Оставя се в маринатата от червеното вино, лукът който е настърган и подправката за скара за около час - час и половина.
После се пече върху скарата....
11 Ноем.
2
Пържоли на рулаПържолите начукайте възможно най-тънко.
Смесете каймата със счуканите скилидки чесън, настъргания кашкавал, магданоза, солта, черния пипер, индийското орехче и яйцето....
09 Дек.
Пържоли по средиземноморскиПечете пържолите на скара, която е добре запалена и намазнена със сланина.
От време на време мажете печените пържоли с марината. Изпечете ги от двете страни....
08 Юли
Пържоли от толстолобОставяме ги да се задушават на тих огън, под похлупак около 10 минути. Добавяме обезкостените и нарязани маслини и задушаваме още 5 минути.
Поднасяме пържоли от толстолоб с гарнитура от гъби и маслини.
P.S....
04 Януари
Пържоли по домашноВземат се свински или телешки пържоли, които се начукват хубаво и добре се овкусяват със сол и черен пипер.
Овалват се в брашно и се пържат до готовност в сгорещена мазнина....
09 Дек.
1
Пържоли по ловджийскиНачукваме пържолите с дървено чукче, за да се изтънят, поръсваме ги със сол и черен пипер, потапяме ги от двете страни в брашно и ги пържим в 2/3 от растителното масло....
14 Март
Пържоли на скараМесото се начуква със сол и черен пипер.
Оставя се в маринатата от червеното вино, лукът който е настърган и подправката за скара за около час - час и половина.
После се пече върху скарата....
11 Ноем.
2
Пържоли по плевенскиНачукайте пържолите, като внимавате да не разкъсате месото.
Поръсете от двете страни със сол и черен пипер (прясно смлян).
Сложете пържолите да се пекат на скара, докато се зачервят от двете страни....
30 Януари
Пържоли от морунажТя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.
Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож....
27 Дек.
Пържоли на фурнаПържолите се начукват с чукче. Наредете ги в тава, поръсете с черен пипер и разтопената мас. Оставете ги в хладилник да престоят 3-4 часа.
След това ги посолете, залейте с виното и изпечете в силна фурна....
20 Окт.
Пържоли по украинскиПържолите леко се начукват и се посоляват.
Потапят се в разбити яйца и след това се овалват в галета.
Запържват се в масло за около 20 минути, като се обръщат само веднъж....
31 Юли