Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо и как се начукват пържоли?Защо и как се начукват пържоли?
13 Май
Започнете да начуквате пържолата от нейната среда към периферията. Размерът ѝ е възможно да се уголеми повече от половината....
Пържолите на казанджиятаПържолите на казанджията
15 Окт.
Почистваме телешкото месо от ципи и го нарязваме на 6 телешки пържоли. Начукваме ги с дървено чукче и ги поръсваме със солта и черния пипер, потапяме ги в брашно и ги изпържваме в растителното масло....
Защо пържените храни са вредни?Защо пържените храни са вредни?
11 Дек.
След като установихте защо пържените храни са вредни, е време да потърсим техни алтернативи....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Пържоли от карфиолПържоли от карфиол
11 Окт.
Пържоли от карфиол - вкусна и лесна рецепта, която ще се хареса не само на вегетарианците. Почистете карфиола от листата, измийте го и разрежете на две....
Пържоли по ловджийскиПържоли по ловджийски
13 Януари
1
Месото се нарязва на пържолки, които се начукват с дървено чукче. Посоляват се и се оставят да престоят около 10 минути, след което се изпържват в сгорещената мазнина и се изваждат в затоплен съд....
Пържоли по гръцкиПържоли по гръцки
02 Май
Зеленчуците се почистват и нарязват така, както е посочено в рецептата. Гъбите се обелват и ако са малки, се оставят цели, ако са по-големи, може да се срежат наполовина. Пържолите се начукват с чук за месо....
Пържоли по френскиПържоли по френски
30 Април
Пържолите се начукват леко от двете страни, натриват се с лука и чесъна, предварително счукани със сол, и се оставят няколко часа в марината от лимоновия сок, виното, малко олио или зехтин и горчицата....
Пържоли по лиежскиПържоли по лиежски
07 Февр.
Измиваме добре пържолите и ги начукваме. Потапяме ги в предварително разбитите яйца, след това в счукания сухар и после отново в яйцата. Изпържваме ги в зехтина....
Пържоли на камъкПържоли на камък
17 Февр.
2
Посоляваме пържолите и ги печем. След като са готови, поръсваме с черния пипер и кимиона....
Пържоли на скараПържоли на скара
11 Ноем.
2
Месото се начуква със сол и черен пипер. Оставя се в маринатата от червеното вино, лукът който е настърган и подправката за скара за около час - час и половина. После се пече върху скарата....
Пържоли по градинарскиПържоли по градинарски
27 Април
Пържолите по градинарски са готови....
Пържоли на рулаПържоли на рула
09 Дек.
Пържолите начукайте възможно най-тънко. Смесете каймата със счуканите скилидки чесън, настъргания кашкавал, магданоза, солта, черния пипер, индийското орехче и яйцето....
Пържоли по средиземноморскиПържоли по средиземноморски
08 Юли
Печете пържолите на скара, която е добре запалена и намазнена със сланина. От време на време мажете печените пържоли с марината. Изпечете ги от двете страни....
Пържоли от толстолобПържоли от толстолоб
04 Януари
Оставяме ги да се задушават на тих огън, под похлупак около 10 минути. Добавяме обезкостените и нарязани маслини и задушаваме още 5 минути. Поднасяме пържоли от толстолоб с гарнитура от гъби и маслини. P.S....
Пържоли по домашноПържоли по домашно
09 Дек.
1
Вземат се свински или телешки пържоли, които се начукват хубаво и добре се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат до готовност в сгорещена мазнина....
Пържоли по ловджийскиПържоли по ловджийски
14 Март
Начукваме пържолите с дървено чукче, за да се изтънят, поръсваме ги със сол и черен пипер, потапяме ги от двете страни в брашно и ги пържим в 2/3 от растителното масло....
Пържоли на скараПържоли на скара
11 Ноем.
2
Месото се начуква със сол и черен пипер. Оставя се в маринатата от червеното вино, лукът който е настърган и подправката за скара за около час - час и половина. После се пече върху скарата....
Пържоли по плевенскиПържоли по плевенски
30 Януари
Начукайте пържолите, като внимавате да не разкъсате месото. Поръсете от двете страни със сол и черен пипер (прясно смлян). Сложете пържолите да се пекат на скара, докато се зачервят от двете страни....
Пържоли от морунажПържоли от морунаж
27 Дек.
Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките. Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож....
Пържоли на фурнаПържоли на фурна
20 Окт.
Пържолите се начукват с чукче. Наредете ги в тава, поръсете с черен пипер и разтопената мас. Оставете ги в хладилник да престоят 3-4 часа. След това ги посолете, залейте с виното и изпечете в силна фурна....
Пържоли по украинскиПържоли по украински
31 Юли
Пържолите леко се начукват и се посоляват. Потапят се в разбити яйца и след това се овалват в галета. Запържват се в масло за около 20 минути, като се обръщат само веднъж....