След като бъдат начукани пържолите, стават по-крехки. Намаляват своята дебелина и се готвят по-бързо. Ако не разполагате с много време за готвене или имате неочаквани гости, това е добър вариант.
Едновременно съкратявате времето, което ще трябва да прекарат пържолите на скарата и подобрявате техния вкус.
Начукването на пържоли обикновено става с дървен чук. В зависимост от дебелината, която искате да постигнете, трябва да се начукват по-малко или повече.
Може да начукате всякакъв вид пържоли - свински, пилешки, телешки и др., след това може да ги изпечете на фурна, също така и на оребрен тиган, а най-добре стават на скара на дървени въглища.
Процедурата по начукване е много лесна. Първо, насолете месото на вкус. Поставете го в найлоново пликче, от по-плътните, за да не се разкъса при самия удар. С чука лека-полека начукайте, докато месото придобие желаната дебелина.
Използвайте умерена сила, защото ако удряте прекалено силно, е вероятно пържолата да се разкъса. Затова започнете по-леко и постепенно, когато усетите увеличете силата.
Започнете да начуквате пържолата от нейната среда към периферията. Размерът ѝ е възможно да се уголеми повече от половината.
Коментари