Gotvach.bg»Съвети»От какво се прави горчица?

От какво се прави горчица?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
От какво се прави горчица?

Все повече домакини се интересуват как сами да си приготвят горчица, защото горчицата, която се продава в търговската мрежа, е или некачествена, или струва, колкото килограм хубаво свинско месо. Всъщност всеки може да си приготви горчица в домашни условия, защото това става много лесно.

Абсолютно всички видове горчици, произвеждани в цял свят, се правят от смлените семена на три вида синап – черен синап, кафяв синап и бял синап, които, смесени в различни пропорции, са в основата на огромния брой различни горчици.

В промишлени условия горчицата се произвежда, като синапеното семе се пресова, отстранява се синапеното масло и остатъка, след изсушаване, се стрива на прах.

Горчицата на прах е особено популярна в Русия, а отскоро и у нас вече може да се купи. Горчицата на прах се смесва с оцет, сол, захар и други подправки по желание, след което трябва да се остави 24 часа, за да ферментира и да се установи вкусът.

За приготвянето на горчица в домашни условия са ви необходими семена от мерен синап и кафяв синап, които може да стриете в хаванче или да смелите с домашната машинка за кафе.

Полученото синапено брашно се разрежда отново с оцет, захар, сол и други подправки, след което се оставя 24 часа да ферментира. За по-голям ефект към него може да добавите цели семена синап. Не е препоръчително да използвате семена на бял синап, защото те доста дразнят лигавицата на стомаха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати