Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно - гответе на пара!Готвенето на пара е един от методите, които са много здравословни! !
Защо? Обикновено, защото не се използват подправките директно и така приготвените ястия са по-леки и по-лесно смилаеми....
24 Септ.
Готвене на пара - всички здравословни ползиРазбира се, има и специални тенджери и уреди за готвене на пара, които може да си закупите, ако решите да започнете да се храните здравословно....
25 Януари
Уреди за готвене на параКогато го избирате, разгледайте го внимателно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и начина на готвене, защото готвенето на пара също има своите тънкости....
06 Ноем.
1
Рецепти за готвене на параПодправките не се слагат по време на готвенето – слагайте ги накрая, включително и солта.
Можете да си приготвите и риба – става изключително крехка и вкусна и едновременно с това е здравословна....
01 Ноем.
Съвети за готвене на параГотвенето на пара е подходящо за хората, които ценят здравословното хранене.
При някои заболявания – например гастрит, язва и други стомашни болести – готвенето на пара е много полезно....
30 Януари
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Здравословно ли е пърженето на пара?Много често фритюрниците на парата се рекламират и стават популярни с философията си, че са подходящи за здравословно готвене....
21 Март
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Тиква на параТиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на средно големи парчета. На дъното на тенджера се слага приставката за готвене на пара....
27 Ноем.
Мантъ на параСвиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара.
Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки....
16 Януари
Скумрия на ПараВ специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито....
01 Май
Миди на параМоже да добавите и щипка сол, но самите миди би трябвало да са си солени (затворените добре държат в себе си морска вода, която при готвенето пускат);
Сложете капака на тенджерата плътно затворен и поставете на силен...
01 Май
Гарнитура на параТака приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа.
Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода. Кокосовото масло ще овкуси и придаде лек сладък аромат....
31 Март
Карфиол на параСварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда
Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
30 Януари
Агнешко на ПараВзимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.
Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
14 Септ.
Мантъ на параПоставяме мантъ в съд за готвене с пара и обработваме до готовност.
По-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
22 Януари
Скумрия на параМорковите (2 бр. малки или 1 голяма) и картофите се нарязват на шайби и се нареждат покрай скумрията, която вече съм поставил в тавата на уреда за готвене на пара или друга тава, която се побира в уреда....
23 Май
Мантъ на параВъв всяко квадратче поставете малко количество кайма и съберете по два противоположни краища (да прилича на бохча).
Поставете ги в уред за готвене на пара или на дъното на тенджера сипете вряла вода, около 2 пръста....
29 Ноем.
Мерлуза на параНа дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар.
Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин.
След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
04 Ноем.
Пържола на параСложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност.
През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
22 Февр.
Меденки на параНареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си. Приготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
22 Май
2
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Картофи на параРазбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус....
14 Май
3
Царевица на параОтгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути.
Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
21 Май