Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс ЖирафЩом излезе сухо от печивото, кексът Жираф е готов.
Извадете от фурната, изчакайте 5 мин и освободете сладкиша.
Поръсете с пудра захар. Охладете на решетка и след това може да нарежете кекс Жираф!...
06 Август
5
Празнична Торта ЖирафЗалепва се по външната част на празничната торта Жираф , както и шоколадовите жирафчета....
09 Май
Сушено месо от свинско бон филе или бутМоже да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.
Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово....
09 Ноем.
2
Нова теория: Римляните открили АмерикаСпоред нея първите неамериканци, стъпили в Новия свят, всъщност са римляните. Те направили това 1000 години по-рано от Колумб.
Защитник на теорията е изследователят Йован Хътън Пулицър....
02 Април
Еленският бут - традиция и майсторлъкЕленският бут е известен деликатес, който се приготвя в град Елена. Интересно е, че той се прави само там, защото става най-вкусен. Тук вече се преплитат мнение дали е въпрос на рецепта, която местните скриват толкова...
03 Ноем.
1
Седмицата преди Коледа римляните чествали СатурналииСпоред гръцкия поет Лукиан в тези дни от годината е било забранено да си сериозен, но пък пеенето, разхождайки се гол на улиците, се окуражавало от римляните....
18 Дек.
Свински сушен бутПриготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
18 Април
4
Пикантен овнешки бутИзмиваме месото и правим в него прорези, в които слагаме скилидки чесън.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме месото от всички страни.
След това го слагаме в йенска тенджера, заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и...
19 Февр.
Печен овчи бутВ дълбок съд смесваме червено вино и оцет.
Количеството вино, оцет трябва да е равно.
Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол.
Разбъркваме цялата смес много добре.
Със сместа намазваме месото и увиваме...
19 Март
Домашен еленски бутСленският бут е специалитет само за района на Елена и е резултат от тамошния микроклимат. Технологията изисква да се използва бут от току-що заклано прасе....
28 Окт.
5
Печен агнешки бутС тази смес намазваме обилно агнешкия бут.
Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....
27 Дек.
Печен свински бутЗагрейте фурната на 220 градуса.
На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
30 Май
2
Пълнен агнешки бутНаправете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
20 Септ.
Еленски бут сотеМариноване:
Нарязваме лука и чесъна на едро и прибавяме останалите подправки за маринатата, слагаме ги на котлона да кипнат и охлаждаме. Заливаме месото и го държим в покрит съд за 24 часа в хладилник.
Нарязваме отцеденото...
14 Март
6
Овнешки задушен бутИзваждаме готовият бут и го нарязваме на филийки.
Поднасяме ястието със сос и поръсено с магданоз....
15 Дек.
Пълнен агнешки бутНаправете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
20 Септ.
Печен свински бутЗагрейте фурната на 220 градуса.
На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
30 Май
2
Пет рецепти за филе от рибаПредимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
02 Май
Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното...
21 Януари
Мианмарските жени жирафиТук ще ви запознаем с мианмарските жени жирафи.
Мианмарските жени жирафи са част от племето Падонг, наброяващо около 40 000 души, които се омъжват единствено с мъже от собственото си племе....
18 Април
Печен свински бут за Нова годинаПеченият свински бут е едно от най-вкусните ястия, които можете да приготвите за Новогодишната трапеза. Приготвен както трябва, той просто се топи в устата.
Ще ви трябват около два килограма и половина свински бут...
30 Дек.
1