Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руло жираф с маслен кремРуло жираф с маслен крем
07 Януари
Рулото жираф с маслен крем е страхотно!...
Кекс ЖирафКекс Жираф
06 Август
5
Щом излезе сухо от печивото, кексът Жираф е готов. Извадете от фурната, изчакайте 5 мин и освободете сладкиша. Поръсете с пудра захар. Охладете на решетка и след това може да нарежете кекс Жираф!...
Празнична Торта ЖирафПразнична Торта Жираф
09 Май
Залепва се по външната част на празничната торта Жираф , както и шоколадовите жирафчета....
Сушено месо от свинско бон филе или бутСушено месо от свинско бон филе или бут
09 Ноем.
2
Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате. Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово....
Нова теория: Римляните открили АмерикаНова теория: Римляните открили Америка
02 Април
Според нея първите неамериканци, стъпили в Новия свят, всъщност са римляните. Те направили това 1000 години по-рано от Колумб. Защитник на теорията е изследователят Йован Хътън Пулицър....
Еленският бут - традиция и майсторлъкЕленският бут - традиция и майсторлък
03 Ноем.
1
Еленският бут е известен деликатес, който се приготвя в град Елена. Интересно е, че той се прави само там, защото става най-вкусен. Тук вече се преплитат мнение дали е въпрос на рецепта, която местните скриват толкова...
Седмицата преди Коледа римляните чествали СатурналииСедмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии
18 Дек.
Според гръцкия поет Лукиан в тези дни от годината е било забранено да си сериозен, но пък пеенето, разхождайки се гол на улиците, се окуражавало от римляните....
Шпикован овнешки бутШпикован овнешки бут
04 Дек.
Шпикованият овнешки бут е готов....
Свински сушен бутСвински сушен бут
18 Април
4
Приготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
Пълнен пуешки бутПълнен пуешки бут
08 Юни
Да вие сладко с този пълнен пуешки бут....
Пикантен овнешки бутПикантен овнешки бут
19 Февр.
Измиваме месото и правим в него прорези, в които слагаме скилидки чесън. Сгорещяваме маслото и в него изпържваме месото от всички страни. След това го слагаме в йенска тенджера, заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и...
Печен овчи бутПечен овчи бут
19 Март
В дълбок съд смесваме червено вино и оцет. Количеството вино, оцет трябва да е равно. Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол. Разбъркваме цялата смес много добре. Със сместа намазваме месото и увиваме...
Домашен еленски бутДомашен еленски бут
28 Окт.
5
Сленският бут е специалитет само за района на Елена и е резултат от тамошния микроклимат. Технологията изисква да се използва бут от току-що заклано прасе....
Печен агнешки бутПечен агнешки бут
27 Дек.
С тази смес намазваме обилно агнешкия бут. Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....
Печен агнешки бутПечен агнешки бут
04 Дек.
1
Печен агнешки бут на трапезата е винаги добра идея!...
Печен свински бутПечен свински бут
30 Май
2
Загрейте фурната на 220 градуса. На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
Пълнен агнешки бутПълнен агнешки бут
20 Септ.
Направете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
Еленски бут сотеЕленски бут соте
14 Март
6
Мариноване: Нарязваме лука и чесъна на едро и прибавяме останалите подправки за маринатата, слагаме ги на котлона да кипнат и охлаждаме. Заливаме месото и го държим в покрит съд за 24 часа в хладилник. Нарязваме отцеденото...
Овнешки задушен бутОвнешки задушен бут
15 Дек.
Изваждаме готовият бут и го нарязваме на филийки. Поднасяме ястието със сос и поръсено с магданоз....
Пълнен агнешки бутПълнен агнешки бут
20 Септ.
Направете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
Печен свински бутПечен свински бут
30 Май
2
Загрейте фурната на 220 градуса. На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
Пет рецепти за филе от рибаПет рецепти за филе от риба
02 Май
Предимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?
21 Януари
Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното...
Мианмарските жени жирафиМианмарските жени жирафи
18 Април
Тук ще ви запознаем с мианмарските жени жирафи. Мианмарските жени жирафи са част от племето Падонг, наброяващо около 40 000 души, които се омъжват единствено с мъже от собственото си племе....
Печен свински бут за Нова годинаПечен свински бут за Нова година
30 Дек.
1
Печеният свински бут е едно от най-вкусните ястия, които можете да приготвите за Новогодишната трапеза. Приготвен както трябва, той просто се топи в устата. Ще ви трябват около два килограма и половина свински бут...