Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се приготвят рациКак се приготвят раци
06 Януари
Най-лесният начин да ги приготвите е да ги сварите във вряща вода с добавка на черен пипер на зърна, сол и копър. Раците се варят на силен огън около половин час. Те са готови, когато станат ярко червени....
РациРаци
19 Март
По правило рачешките рулца и пръчки са рибен деликатес, който се приготвя от смляно раче месо, а понякога се добавя и смляна риба, смлени скариди и други остатъци от рибни и ракобразни продукти....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Рулца от рациРулца от раци
05 Март
2
Рачешките рулца се приготвят панирани, печени, дори на супа, но и самостоятелно, в суров вид са доста вкусни....
Защо да избягваме рулцата от раци?Защо да избягваме рулцата от раци?
09 Януари
Рулцата от раци нямат нищо общо с раците - всъщност основната им съставка е сурими, което означава смляно филе на бяла риба (най-често това е риба хек) Но съществуват ли вреди от рулцата от раци и трябва ли да...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да ядем раци и други морски даровеКак да ядем раци и други морски дарове
04 Септ.
Без да знаят, че раците, омарите и различни видове морски дарове е допустимо да се консумират с ръце, много хора правят мъчителни експерименти да ги ядат с помощта на вилица и нож. Ако морските дарове са приготвени така...
Варени рациВарени раци
29 Февр.
Слагате вода на котлона да заври. Прибавете подправките и оставете няколко минути да ври. Добавяме изчистените раци във врящата вода и оставяме за около 6-7 минути. Сервирайте по желание с лимон....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво съдържат рулцата от рациКакво съдържат рулцата от раци
26 Март
20
Основен компонент на рулцата от раци не е месото от рачешки опашки, а пречистен рибен белтък, известен като сурими. Сурими се прави от месото на бяла риба, най-често хек, но също така риба меч, тилапия, различни видове...
Сънища за риби и рациСънища за риби и раци
15 Май
Ако видите насън мъртви рибки в аквариум, това е знак, че трябва да се замислите дали всичко, което вършите, е в състояние да ви донесе достатъчно материална изгода. Пълният с рибки аквариум, който в съня си счупите и...
Как да приготвим лещаКак да приготвим леща
03 Март
В зависимост от разнообразието от леща, която избирате, те могат да се приготвят до гладко пюре или да запазят своята форма и твърдост след сваряване....
Как да приготвим лаврак?Как да приготвим лаврак?
05 Дек.
Как да приготвим лаврак? Можете да приготвите рибата Лаврак цяла, или нарязана на филета, да изберете различни подправки за риба, които да придадат уникален вкус и аромат на ястието....