Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мекици със сода за хлябКиселото мляко с яйцето, содата, захарта, оцета и олиото се разбъркват добре. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипват останалите течни продукти....
28 Април
21
Сладкиш със сода за хлябРазбиват се яйцата със захарта, добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода за хляб.
Накрая се сипва брашното, разбърква се кексова смес, сипваме в намазанена и набрашнена тава....
31 Март
Стомашната язва се активира през пролеттаАктивира се през есента и пролетта. Подобна тенденция е често наблюдавана и при гастритите, които предхождат язвената болест.
Язвата се обостря най-много през месеците март, април и май....
21 Май
Пърженото активира псориазисаСпоред учените пърженото активира и изостря невродермит, псориазис, акне, себореен дерматит и други кожони заболявания. Същото се отнася и за хора, които имат проблеми със стомаха и сърцето....
04 Май
Как се активира глутенът?Освен течността в брашното (както и маята), месенето на тестото е другият важен фактор, който ще активира глутена....
27 Юни
Как се активира маята?Сухата мая, от своя страна, бива два вида - суха активна мая и суха инстантна мая. В България не се предлага суха активна мая....
21 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Плетено хлебче със сода за Бъдни вечерДа ви е сладко с това плетено хлебче със сода за Бъдни вечер!...
27 Дек.
Постна питка без сода за Бъдни вечерЗамесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 20-на минути.
Тестото се разделя на две части и се оформят на топки....
20 Дек.
1
Какво активира сезонните алергииНа въпроса какво активира сезонните алергии най-просто може да се отговори с това, че в даден момент от време в природата се отделя алерген, който предизвиква алергии у пациентите, като това най-често са полените....
28 Май
Тутманик с кисело мляко и сода за закускаДобавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново.
Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто....
24 Ноем.
2
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиДобавете киселото мляко със содата. Разбъркайте, добавете захарта, после и брашното.
Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май