Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
02 Август
1
Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
Колко време се пече джолан?Колко време се пече джолан?
06 Окт.
Не е никакъв проблем да се готвят повече време, защото колкото по-дълго е печенето, толкова по-вкусно и крехко става месото....
Джолан в патладжанДжолан в патладжан
13 Юни
Джоланът в патладжан е много вкусно ястие....
Джолан в гювечДжолан в гювеч
27 Април
Глинените съдове се слагат в студена фурна, за да загреят постепенно. Джоланът в гювеч е много вкусен....
Джолан в МултикукърДжолан в Мултикукър
24 Март
Джолана го измиваме добре и на места правим разрези, в които поставяме белените скилидки чесън. Намазваме го от всички страни с подправките, горчицата и меда....
Джолан в пликДжолан в плик
30 Януари
2
Печете поне два часа, като може и да го обърнете свинското по някое време....
Джолан с картофиДжолан с картофи
11 Март
2
Джоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C. Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода....
Джолан с гъбиДжолан с гъби
15 Дек.
Слагаме маслото да се разтопи в един тиган. Добавяме нарязаните на шайби гъби в маслото до омекване. Вадим гъбите и слагаме нарязания на ситно джолан да се изпържи....
Джолан с бираДжолан с бира
04 Април
1
Свинските джолани измийте и подсушете. Всичко подправки сложете в хаванче и ги счукайте. Сложете джоланите в намазнена тава, в която сте разположили лука на кръгове и накълцания едро праз....
Джолан с бобДжолан с боб
11 Септ.
Сложете боба, заедно с джолана, нарязаната на кубчета сланина, наденицата и ситно нарязаните лук и чесън в дълбоко глинено гърне. Добавете доматеното пюре, размито в малко вода и ситно нарязания магданоз....
Колко време се пече свински джолан?Колко време се пече свински джолан?
05 Януари
Ако сложите в тавичката два предварително овкусени джолана с общо тегло около 1.5 - 2 кг, е добре да увеличите времето за печене до около 3.5 часа....
Телешки джолан с пилафТелешки джолан с пилаф
13 Януари
Поставяме ориза в съд с капак, като между капака и съда поставяме кърпа, за да се задуши добре, и оставяме така 10 мин. Поднасяме сочния телешки джолан върху канапе от пилаф....
Свински джолан с чесънСвински джолан с чесън
01 Август
Свинският джолан с чесън е готов....
Свински джолан в гърнеСвински джолан в гърне
23 Април
3
Месото, гъбите, киселите краставички и чесънът се смесват и задушават около 5 минути на тих огън в 2-3 черпака бульон от джолана....
Свински джолан с виноСвински джолан с вино
07 Февр.
7
В глинено гърне се слага джолана и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва....
Свински джолан с оризСвински джолан с ориз
21 Август
Сваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно. Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата. Ястието се сервира горещо....
Печен джолан в гювечПечен джолан в гювеч
23 Май
За този апетитен печен джолан месото се измива и подсушава и с помощта на остър нож се правят спираловидни разрези по кожата на джолана. На дъното на гювеча поставяме нарязаните на колелца моркови и лук....
Табиетлийски джолан в гърнеТабиетлийски джолан в гърне
17 Май
Сложете джолана отгоре. Затворете гювеча и сложете в студена фурна. Когато се затопли фурната, увеличете до 160-180 градуса и печете три часа. Махнете капака и допечете....
Телешки Джолан с ДюлиТелешки Джолан с Дюли
28 Юли
Джоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка....
Свински джолан в гювечСвински джолан в гювеч
07 Януари
5
Свинският джолан в гювеч се поднася топъл!...
Свински джолан в гювечСвински джолан в гювеч
08 Януари
Карамфилените гвоздейчета трябва да се забодат в парченцата. Нарежете и лука на ситно. Сложете го в глинен гювеч. Изсипете бирата, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Отгоре сложете джолана....
Задушен джолан с картофиЗадушен джолан с картофи
22 Февр.
Месото от джолана се нарязва на средно големи парчета, овкусява се със сол, черен, червен и кайенски пипер....
Свински джолан с бираСвински джолан с бира
24 Дек.
Опитайте се да намерите зърната бахар и дафиновия лист и ги махнете преди поднасяне. Свинският джолан с бира е много вкусен....
Телешки джолан в сосТелешки джолан в сос
11 Дек.
2
Телешкият джолан в сос е много вкусен....
Свински джолан с картофиСвински джолан с картофи
28 Дек.
Чесъна се слага най-отдолу, за да не прегори. Поръсете със сол и олио. Сипете няколко черпака от бульона и сложете да се пече във фурната, като от време на време поливате месото с част от отделената течност....