Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Къпана баница с месоПредварително свареното месо го накъсваме на малки късчета, нарязваме на ситно лука и го слагаме да се задуши с малко олио и масло....
Къпана баница с лавашЗаливам икономичната баница с останалата смес и горещата вода от къпането на корите. Плюс още едно яйце.
Пека на 160 °C без вентилатор до готовност.
Ами това е! Идеална къпана баница с лаваш!...
Къпана баница с пушено пилеС сместа за плънката се поръсва всяка една кора и се навива под формата на охлюв, и всяка следваща кора се завива около нея.
В намазана с мазнина тавичка подреждаме баницата....
Къпана баница с готови кориТавата, в която ще печем баницата, намазвам с олио. Взимам 2 листа и потапям в тавата с вода, слагам в тавата за баница....
Къпана баница с кори на сачПо време на печенето не отварям, баницата трябва да се надуе. След като я извадя поръсвам с малко лимонада, но ако нямате в момента, както на мен се получи, може и с вода....
Къпана баница с готови турски кориСложете баницата да се пече в предварително загрята умерена фурна до зачервяване. Готовата баница поръсете с вода.
По същия начин се прави баницата, ако използвате готови турски кори....
Двойно къпана баница с кори на сачПърво, разбивам яйцата.
В киселото мляко активирам содата. Смесвам ги заедно, добавям и натрошеното сирене с 2-3 с.л. олио.
Намазвам си тавата с олио и слагам ред кори, плънка от яйцата с млякото и сиренето и парченца...
Къпана баница с готови кори без яйцаТака правим и със следващото парче, докато се получи цял ред, след това поръсваме пак сирене и масло, и слагаме суха кора, пак сирене и масло, и къпана кора....
Къпана баница с печени на сач кориСлед това с помощта на четка цялата кора се намазва добре.Това се прави, защото корите са по-дебели и трябва добре да се напоят (окъпят)....
Лесна къпана баницаКъпаната баница се изважда от фурната, покрива се с кърпа, да се задуши, и се оставя половин час "да обиколи нивката си" както се казва.
Лесната къпана баница е чудна.
Забележка:
1....
Мързелива къпана баницаКогато баницата се изпече добре, я вадите и я заливате със студената вода и пак я мушкате за още двайсетина минути във фурната, докато поеме цялата вода....
Домашна къпана баницаПостъпете по същия начин и с останалите кори за къпана баница до изчерпване на количествата, като на последната кора вместо разтопено масло сложите цели парчета....
Фалшива къпана баницаИ за полуфинал разбих останалото яйце и намазах върху къпаната баница, като я нарязах предварително с остър нож.
Накрая разпределих върху баницата парченцата нарязани кашкавал и краве масло....
Турска къпана баницаПоследната кора се поръсва само с масло и вода. Пече се в предварително загряна на 190 градуса фурна.
Щом се зачерви къпаната турска баница се вади и се полива обилно с вода (около 2-3 ч.ч.)....
Къпана Баница със СиренеИзпечете от двете страни, като преди да обърнете баницата, сложите малко краве масло в него, а след това я прехвърлите.
Къпаната Баница със Сирене е готова....
Къпана сръбска баницаИзвадете къпаната баница от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.
Сервирайте баницата с айрян....
Как се прави баница - ръководство за начинаещиС получената смес намажете последната кора, която сте сложили в тавата, за да може да се получи приятният златист загар на баницата. Оставете я да се пече във фурната за 30 - 35 минути на 180 градуса....
Как да приготвим къпани кори за баницаНе забравяйте, че за приготвянето на традиционна къпана баница ще ви трябват и две неизкъпани кори – за отгоре и отдолу на баницата.
Едната от тях се поставя на дъното на тавата, в която ще печете баницата....
Домашна точена баница (Топяща се в устата)Уточнявам, че няма яйца в тестото - те са за плънката и за намазване на точената баница.
Тази баница става уникална, ако я правите с хубава бяла мас, маста прави витата баница топяща се в устата....