Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кифлички с шоколад или мармаладНе се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
17 Дек.
Кифли с мармалад или шоколадВсяко парче се маже с мармалад или шоколад и се увиват на кифлички.
Нареждат се в намазнена тава и се мажат с разбит жълтък отгоре....
20 Февр.
2
Сладкиш Мокър пясъкДобавете и сушените плодове, орехите и шоколада на парченца. Настържете портокаловата кора вътре на много фино ренде, стараейки се да не обхващате бялата част, за да не нагарча....
10 Март
1
Винена пянаПоставете съда в тенджера с гореща вода и разбийте продуктите с миксера, докато се образува гъста пяна....
10 Януари
Гроздова пянаСмесете гроздето с минералната газирана вода и лимоновото сорбе в кухненски робот или блендер и пасирайте, докато се получи гладка смес.
Сипете смутито с грозде в 2 чаши и поднесете веднага....
24 Август
Ягодова пянаЯгодите се нарязват, пасират се и се загряват на бавен огън за 10 минути, като се добавя пудра захар. Охлаждат се.
Добавя се сметаната и се разбива до пухкав крем. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с пюрето....
29 Юли
Шоколадова пянаШоколадът се разтопява на водна баня. Прибавят се захарта, 2 с. л. вода и се разбърква, докато се разтопи захарта.
Постепенно се прибавят жълтъците и се разбърква на водна баня, докато сместа се сгъсти....
24 Дек.
Черен или млечен шоколадИма безброй ползи от шоколад.
Но не всички видове шоколад са еднакви. За да извлечете ползи, трябва да се храните правилно. Има спор кой вид шоколад е по-здравословен - черен или млечен шоколад....
11 Дек.
Мини кроасани с шоколад или фъстъчено маслоКогато станат готови и докато са още топли се намазват с разтворен желатин и се поръсват с настърган шоколад или натрошени лешници/фъстъци.
Мини кроасаните с шоколад или фъстъчено масло са страхотни!...
19 Дек.
Да си направим пяна на капучино или кафеЛесно ще направите ефектна пяна за капучино и кафе, ако имате кафе машина с приставка за пара, с чиято помощ ще направите млечна пяна.
Необходимо ви е прясно мляко, по възможност пълномаслено, което се налива в каничка...
22 Май
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафеКогато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
26 Окт.
Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?Фирмата е известна с иновативните си кулинарни приумици, като често прави съчетания от рода на Лайм и кориандър и Смокиня, копър и бадем. Продуктите ѝ са нетрайни, но пък за сметка на това са с биопроизход....
11 Окт.
Гореща шоколадова пянаЖълтъците се разбиват със захарта до пяна и към тази смес се добавя какаото на прах.
Разбърква се, добавя се брашното и млякото....
02 Окт.
Торта Африканска пянаОтстрани също се намазва с крем и се поръсва с орехи или се прави украса по избор с орехите и сметана.
Оставя се за 6 часа в хладилника....
09 Януари
Коктейл Златна пянаСоковете се смесват, добавя се индийското орехче, разпределят се в две високи чаши, пълни на една трета с лед, и се украсяват с листенца мента.
Преди да се напълнят с лед, ръбовете на чашите се топват във вода и след...
29 Юли
Плодов сладкиш с орехов пясъкЗа ореховия пясък разбъркайте смлените орехи с какаото, 1 с.л. пудра захар, разтопените 2 с.л. масло и няколко пресни малини. Трябва да се получи ронлива, но мека смес. Разпределете я върху обърнатия плодов сладкиш....
27 Август
3
МагданозМагданоз в кулинарията
Магданозът е универсална подправка, която се използва във всякакви ястия - супи, яхнии, салати, месни и зеленчукови гозби....
30 Януари
4
Шоколад с ромРазтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
21 Януари
Суфле върху бананова пянаНакисвате желатина в студена вода. Увивате с хартия за печене 4 цилиндрични формички за печене, така че хартията да е около 2 см по-високо от ръба на формичката.
Бананите се намачкват с вилица, смесват се с лимоновия...
31 Окт.
Сос с винена пянаТози сос е подходящ за екзотични плодови салати, салати с череши или горски плодове....
05 Юли
Домашен шоколад с медСъдържанието на какао в домашния шоколад е 77%.
Домашният шоколад с мед е готов....
09 Март
Домашен шоколад с рожковВ съд поставяме какаовото масло да се разтопи на слаб огън. Може и на водна баня.
След като е готово, поставяме течния мед, брашно от рожков и какао на прах.
Разбъркваме добре, след което изливаме във формички и се...
04 Март