Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаОставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Какво да ядем, за да сме красиви?Оказва се, че морската храна, особено тлъстата риба и стриди, е изключително полезна за кожата, благодарение на съдържащите се в нея Омега-3 мастни киселини....
17 Септ.
Красива и пухкава празнична питкаЗамесва се тесто, втасва само 20 мин. Оформя се и втасва още 10 мин.
Печете на 180°C за 45 мин.
След изпичане, питката се намазва с разтопено масло и се завива с кърпа.
Красивата празнична питка е готова....
30 Дек.
Бюти блогъри съветват: Топ 4 продукта за натурална красотаСлед третиране с нея лицето изглежда по-младо, отпочинало и красиво./page...
03 Февр.
Как да се храним, когато сме болниВ следващите редове вижте как да се храните при настинка.
Пилешката супа е най-известната храна, която лекува настинки. Всеки е получавал супа като дете при първите симптоми на грип....
28 Дек.
Красив и вкусен кекс с шоколадова глазураПолучава се много красив и вкусен кекс с шоколадова глазура!
Източник: Elena Valkova по адаптация на Sanie Zeynel - Кулинарна мрежа...
07 Март
Кога е най-добре да се храним, за да сме слабиТези съвети всъщност насочват вярващите да ограничават или изключват храни, неподходящи за климата или други особености на региона, населяван от последователите на съответното учение....
02 Юли
Как правилно да се храним за красиво лицеНие ви предлагаме няколко съвета за хранене, с които да поддържате свежа и сияйна кожата на лицето си.
1. Пийте повече вода....
16 Април
Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожаПроцедурите се изпълняват 2-3 пъти в седмицата, общо 10-15 сеанса. Добре е да се правят 2 пъти годишно - пролет и есен.
Съвет: Билките и цветята можете да подменяте и през есенния сезон....
15 Юни