Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Какво да ядем, за да сме красиви?Какво да ядем, за да сме красиви?
17 Септ.
Оказва се, че морската храна, особено тлъстата риба и стриди, е изключително полезна за кожата, благодарение на съдържащите се в нея Омега-3 мастни киселини....
Красива и пухкава празнична питкаКрасива и пухкава празнична питка
30 Дек.
Замесва се тесто, втасва само 20 мин. Оформя се и втасва още 10 мин. Печете на 180°C за 45 мин. След изпичане, питката се намазва с разтопено масло и се завива с кърпа. Красивата празнична питка е готова....
Бюти блогъри съветват: Топ 4 продукта за натурална красотаБюти блогъри съветват: Топ 4 продукта за натурална красота
03 Февр.
След третиране с нея лицето изглежда по-младо, отпочинало и красиво./page...
Как да се храним, когато сме болниКак да се храним, когато сме болни
28 Дек.
В следващите редове вижте как да се храните при настинка. Пилешката супа е най-известната храна, която лекува настинки. Всеки е получавал супа като дете при първите симптоми на грип....
Красив и вкусен кекс с шоколадова глазураКрасив и вкусен кекс с шоколадова глазура
07 Март
Получава се много красив и вкусен кекс с шоколадова глазура! Източник: Elena Valkova по адаптация на Sanie Zeynel - Кулинарна мрежа...
Кога е най-добре да се храним, за да сме слабиКога е най-добре да се храним, за да сме слаби
02 Юли
Тези съвети всъщност насочват вярващите да ограничават или изключват храни, неподходящи за климата или други особености на региона, населяван от последователите на съответното учение....
Как правилно да се храним за красиво лицеКак правилно да се храним за красиво лице
16 Април
Ние ви предлагаме няколко съвета за хранене, с които да поддържате свежа и сияйна кожата на лицето си. 1. Пийте повече вода....
Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожаПодмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожа
15 Юни
Процедурите се изпълняват 2-3 пъти в седмицата, общо 10-15 сеанса. Добре е да се правят 2 пъти годишно - пролет и есен. Съвет: Билките и цветята можете да подменяте и през есенния сезон....