Особености на мароканската кухняОсобености на мароканската кухняКато цяло мароканската кухня може да се определи с няколко думи – интересна, ароматна леко пикантна, лесна....
Най-популярните специалитети от мароканската кухняНай-популярните специалитети от мароканската кухня
12 Ноем.
2
Жана Г.
Кухнята на Мароко е една от най-популярните в света. Невероятните съчетания на подправки правят ястията много екзотични и ароматни....
С какви храни се отличава мароканската кухня?С какви храни се отличава мароканската кухня?Другите съставки са зеленчуците, традиционният кускус и феерия от аромати, създадени от подправките. Каквото и да се поднесе, приготвено в тажина, то е здравословно, защото почти не се ползва мазнина....
Мароканска кухня: Пиршество за сетиватаМароканска кухня: Пиршество за сетиватаРазнообразна кухня Без съмнение мароканската кухня предлага много интересен подбор на продукти, тя не е прекалено пикантна, но има достатъчно подправки, които придават на всекидневната храна нови вкусове....
Босилекът: Ароматна подправка, която лекуваБосилекът: Ароматна подправка, която лекуваПознаваме босилека като подправка за вкусни салати. Използваме го и като правим сосове за паста. В кулинарията го използваме и за съставка на някои пици. Може би някои хора не подозират колко е полезен....
Популярни подправки в азиатската кухняПопулярни подправки в азиатската кухняТака както за балканската кухня са характерни подправки като чубрица, джоджен, сминдух и т.н., така и азиатската кухня си има свои собствени подправки, които придават нейния неповторим вкус....
Копър: Ароматна подправка и лечебна билкаКопър: Ароматна подправка и лечебна билкаОсвен като ароматна подправка, копърът се използва и за лечение, като използваните части са листата и плодчетата на растението....
Аромати и специалитети от Алжирската кухняАромати и специалитети от Алжирската кухняВ алжирската кухня се обединяват типични елементи от близкоизточната и средиземноморска кухня, което прави кухнята на страната доста по-различна от обичайната за северноафриканския регион....
Праз с ароматни подправкиПраз с ароматни подправкиПразът се нарязва на парчета с дължина 10 см. Нарежда се в плитка тава заедно със счукания чесън, индийското орехче, лимоновия сок и лимоновата кора, дафиновия лист и червения пипер. Съдът се покрива и се пече 8 минути при...
Хляб с ароматни подправкиХляб с ароматни подправкиЗамесваме тестото с продуктите и оставяме да втаса. Разточваме кора, дебела около 4 мм. Намазвам я с пестото. Режа кората на ленти с дебелина около 7-8 см. Поставям ги една върху друга и ги нарязвам на квадрати. Поставям...
Пъстърва с ароматни подправкиПъстърва с ароматни подправкиПочиствате, измивате и нареждате пъстървите в тавичка. Смесвате лимоновия сок, виното, нарязаните на ситно босилек и магданоз, девесил, розмарин, черния пипер, солта и олиото, разбърквате добре сместа и заливате пъстървите...
Леща с ароматни подправкиЛеща с ароматни подправки
24 Септ.
Bistra Ivanova
Добавят се подправките и се разбърква добре. Ако има нужда се добавя още вода. Оставя се още да се вари. Добавя се солта и размито с вода брашно (2 с.л.). Сервира се с поръсен магданоз....
Ориз с ароматни подправкиОриз с ароматни подправки
26 Септ.
Fat Berta
Сложете подправките и царевицата и разбъркайте добре всичко. Оставете блюдото да къкри на огъня, докато оризът омекне напълно. Сервирайте охладения ориз в подходяща чиния. По желание гарнирайте с резенчета домат....
Подправките в арабската кухняПодправките в арабската кухняНадали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване на различните подправки. Независимо дали са пресни или изсушени, именно те придават неповторимия вкус и аромат на всички арабски ястия....
Подправките в арменската кухняПодправките в арменската кухняСлед пикантните и ароматни подправки в Армения най-много обичат сладкишите, които също не са лишени от традиционни допълнения като канела....