Търсене в сайта

Калории в различните видове хлябКалории в различните видове хляб
04 Окт.
Жана Г.
При избора си на хляб трябва да ви ръководи вкусовото ви предпочитание или просто да редувате различните видове хляб....
МаяМая
05 Март
3
Rosi Trifonova
Състав на маята Хлебната мая е доста богата на витамини от група В - В1, В6, В2, В12, както и на много микроелементи....
Лесен хляб без маяЛесен хляб без маяЗа този лесен хляб без мая купа смесваме двата вида брашно. Добавя се сол, захар, сода за хляб и семена микс....
Селски хляб с маяСелски хляб с маяСлагаме нашия селски хляб да се пече. Печем около 25 минути хляба. Оставяме готовия селски хляб с мая напълно да се охлади преди да го разрежем....
Царевичен хляб без маяЦаревичен хляб без мая
22 Август
Ники
После само поднасяме ароматния царевичен хляб без мая топъл!...
Хляб със Суха маяХляб със Суха маяОтново се премесва и се оформя хлябът. По желание може да му направите 2-3 разреза отгоре. Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-30 мин....
Селски хляб с маяСелски хляб с маяПечем хляба до готовност, ако не сте сигурни кога е готова проверете с клечка. Рецептата за селски хляб е изпълнена!...
Маймунски хляб без маяМаймунски хляб без мая
26 Окт.
Ники
Оставяме маймунския хляб отново да втаса. След това печем маймунския хляб без мая в предварително нагрята фурна на 180°C до готовност....
Какво е хранителна мая?Какво е хранителна мая?Какво представлява хранителната мая?...
Соленки 1:1:1Соленки 1:1:1
16 Ноем.
marcheva14
За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не...
Как се прави мая за хляб?Как се прави мая за хляб?
01 Окт.
3
Mariana
Всъщност живият квас, който привържениците на здравословното хранене много често предпочитат при замесването на хляб, е същият като маята, използвана в масовото производство....
Соленки Валентинки 1:1:1Соленки Валентинки 1:1:1
15 Февр.
Vannq88
Брашното, маслото и сиренето се смесват в дълбок съд до получаването на гладко меко тесто. Увива се във фолио и се поставя в хладилник за няколко часа (най добре цяла вечер). Изкарва се от хладилника и се оставя да...
Пухкав хляб с прясна маяПухкав хляб с прясна маяПухкавият хляб с прясна мая е готов....
Домашен хляб със суха маяДомашен хляб със суха мая
20 Март
Росица
След това оформете един или два хляба и ги поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и отново оставете да втаса за около 30-40 мин....
Соден домашен хляб с маяСоден домашен хляб с маяСтрахотен домашен хляб!...