Търсене в сайта
Хляб с маяСлед изваждане увиваме хляба с мая в памучен месал за 10 мин да отпочине и омекне.
Добър апетит!...
Селски хляб с маяПечем хляба до готовност, ако не сте сигурни кога е готова проверете с клечка.
Рецептата за селски хляб е изпълнена!...
Царевичен хляб с маяОт време на време напръсквайте стените и дъното на фурната с вода - така хлябът ще получи много хубава коричка.
Охладете го върху решетка и завийте с кърпа за няколко минути.
Царевичният хляб с мая е готов....
Безглутенов хляб с маяХапвайте безглутенов хляб с мая с апетит и много масло :)
С безглутеново брашно можете да приготвите и някоя от другите ни безглутенови рецепти....
Лесен хляб без маяЗа този лесен хляб без мая купа смесваме двата вида брашно. Добавя се сол, захар, сода за хляб и семена микс....
Хляб със Суха маяМоже да пробвате с клечка дали е изпечен.
Хлябът със Суха мая е готов....
Домашно приготвен хляб без маяПреди да го извадите , проверете с шишче дали е опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба.
Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко....
Икономичен селски хляб с маяСлагаме нашия селски хляб да се пече. Печем около 25 минути хляба.
Оставяме готовия икономичен селски хляб с мая напълно да се охлади преди да го разрежем....
Овесен хляб с жива маяВ последните 10 минути може да увеличите на 190 градуса.
Когато е готов домашният хляб, покрийте с кърпа и го оставете да изстине.
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
Ръжен хляб с жива маяИзпечете домашния хляб за 180 градуса до готовност. Може да отнеме поне час, ако са две хлебчета, а ако е един диетичен хляб - до два часа.
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
Домашен хляб със суха маяСлед това оформете един или два хляба и ги поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и отново оставете да втаса за около 30-40 мин....
Соден домашен хляб с маяПечете содения домашен хляб с мая в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 мин.
Страхотен домашен хляб!...
Хляб с мая и семенаИзвадете готовия хляб с мая и семена, завийте в памучна кърпа и оставете да се охлади....
Какви калории има в различните видове хляб?Той може да доведе до повишаване на кръвната захар, което може да доведе до появата на диабет тип 2.
Много видове хляб обаче съдържат семена и ядки, които имат много ползи за сърцето....
Пай с ралични видове сиренеТесто: Маята, млякото и захарта се разтварят за 5 мин. Брашното и солта се пресяват, забъркват се заедно с кашицата от мая. Меси се до получаването на гладко и еластично тесто....
Моят домашен хляб със суха маяСъвет: Не покривайте моя домашен хляб със суха мая, когато го извадите от фурната, а просто го оставете да се охлади на стайна температура....
Пухкав селски хляб със суха маяПоръсете селския хляб с малко брашно и го оставете за още час (или до удвояване на обема) на топло.
Печете пухкавия селски хляб със суха мая в предварително загрята на 180°фурна ~ 25 мин....
Селски хляб на пещ с маяЕто и как да приготвим чудесен хляб по двата начина, в зависимост от това, с което разполагаме.
Започнете от предния ден, като от вечерта си смесите 80 г от брашното с 80 мл вода и половината от маята....