Тайни при готвенето на вкусни супичкиТайни при готвенето на вкусни супичкиЕто някои правила, които винаги трябва да спазваме, за да приготвим вкусни супи: - Когато варим супи, месото се залива със студена вода, а във вряща се слагат зеленчуците и се прибавят последователно, като зависи от това...
Малки тайни при готвенето на гъбиМалки тайни при готвенето на гъби
31 Окт.
1
Admin
- Ако желаете да прибавите гъбите в яхния, салата, пица или друго ястие, добре е да ги сотирате предварително и да ги прибавите едва накрая на готвенето....
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джоланТой се смесва с горчицата и бялото вино. Разбъркват се, докато се получи хомогенна маса. Месото се посолява добре и се подправя с черен пипер – на вкус....
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракудаКаракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
Тайните на хубавото виноТайните на хубавото виноВярно – всеки знае, че виното се приготвя от грозде, но от него може да се приготви и оцет, така че как ще бъде гледано е основната тайна на доброто вино....
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешко Пуйката се готви по най-различни начини - яхния, пържена, печена, варена или на пара. В същото време най-полезно е печено, варено или приготвено на пара месо....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Жана Г.
Друга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганКулинарни тайни за готвене на грил тиганТой е идеален за семейна вечеря и не заема много място. Грил тиганите обикновено имат или чугунено, или незалепващо покритие....
Как си казват Наздраве по светаКак си казват Наздраве по света
27 Март
2
Нина Норд
Prost е наздраве в Германия и Австрия, а на китайски е Gan bei, което се превежда като пресуши чашата. На фарси звучи като Basalamati, а на финландски е Kippis....
Учени: Две чаши вино на вечеря за перфектно здравеУчени: Две чаши вино на вечеря за перфектно здравеВсъщност изследването твърди, че при тези хора, които пият вино на вечерята всяка вечер, има по-малка вероятност да развият алкохолизъм....
Студентска вечеряСтудентска вечеряСиренето нарежете на средно дебели плочки. Картофите обелете, измийте и нарежете на кръгчета. Поръсете ги с червения пипер, черния пипер, чубрицата и сол. Напръскайте ги с олио и хубаво ги натрийте. Лука нарежете...
Бърза вечеряБърза вечеря
23 Февр.
2
таня11
Лукът се запържва до златисто. Прибавят се нарязаният на дребно салам и домати. Задушават се на слаб огън около 10 минути, посоляват се, върху получената смес се счупват яйцата и без да се разбъркват се пържат до забулването...
Перфектната вечеряПерфектната вечеряВсяка от пилешките гърди леко се начуква и се запържва за около 3-4 мин. заедно с олиото. В не много голям съд се завира вода и се потапя морковът за около 2 минути, изважда се и заедно с краставичките се режат на лентички...
Наздраве! Всички бирени мезета на едно мястоНаздраве! Всички бирени мезета на едно мястоБирата се сервира при най-различни случаи с най-разнообразни студени и топли мезета. На бирата подхождат следните мезета: хайвери, риби, чирози, маслини, колбаси, кашкавал, сирене, варени яйца, език...
ВиноВино
21 Февр.
Rosi Trifonova
И до днес готвенето с вино гарантира отличен вкус на почти всички видове меса, както и на различни сосове и кремове....