Търсене в сайта
РациСготвеното месо от раци може запазите за 1-2 дена в хладилника и до месец във фирзер.
Кулинарно приложение на раците
Едва 1/4 от теглото на раците и крабове е ядливо....
Рулца от рациРулца от раци са сурогатен продукт на съвременната хранителна индустрия....
Как да приготвим рациСочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни.
Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента....
Как се приготвят рациИма много различни начини за приготвяне на вкусни ястия с раци. Раците са перфектно мезе за бира....
За и против рулцата от рациПо същия начин, по който в салатата Снежанка не се крие приказната героиня Снежанка, така и в рулцата от раци няма никакви раци....
Полезни ли са рулцата от раци?Все пак ви препоръчваме да намалите приема им, тъй като в рулцата от раци няма раци. В тях има остатъци от смляна риба, общо взето нещо, което не е никак приятно....
Защо да избягваме рулцата от раци?Рулцата от раци нямат нищо общо с раците - всъщност основната им съставка е сурими, което означава смляно филе на бяла риба (най-често това е риба хек)
Но съществуват ли вреди от рулцата от раци и трябва ли да...
Варени рациДобавяме изчистените раци във врящата вода и оставяме за около 6-7 минути.
Сервирайте по желание с лимон....
Как да ядем раци и други морски даровеТова са специални щипки, вилица за омари и нож за раци.
Ако ви сервират раци, трябва да ги хванете с една ръка за главата, а с другата да свиете края на опашката....
Как се почистват раци?За да се почисти рак за консумация и приготви правилно, предварително трябва да е обездвижен. Това се постига лесно, като се прибере за 30 минути във фризер.
След като се извади, долната му част се повдига и се отстранява...
Как се варят раци?След като раците се сварят, залейте ги с ледена вода.
Какво е необходимо, за да сварим раците?
раци - 2 кг
дафинов лист - 1 бр.
черен пипер - 5 г.
Карамфил - 2 бр....
Как се ядат раци?За измъкване на месото има специална виличка за раци. Тя е дълга и има само два тесни зъбци, така че да може да се измъкне месото и от най-тесните части на щипките....
Морски раци натюрНа дъното на тенджерата, преди да сложим раците, слагаме стръкчета пресен девесил.
Наливаме студена вода или бира, която да покрива раците до средата....
Ароматни речни рациИзмиваме раците и ги почистваме, като махаме с леко въртеливо движение средната част на опашката и издърпваме чревцето.
След като водата заври, добавяме раците. Варим 15 мин., или докато хубаво почервенеят....