Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешка супа за душата с джинджифилПилешка супа за душата с джинджифил
15 Май
1
Пилешката супа за душата с джинджифил е готова....
Правоъгълници антипастиПравоъгълници антипасти
04 Юни
След като извадите ястието от фурната, оставете да изстине около 30 минути преди да нарежете на правоъгълници, за да се оформят антипастите. Правоъгълниците антипасти са много вкусни....
Антипасти миксАнтипасти микс
29 Август
Обелете, измийте картофа и го нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Посолете кръгчетата и ги поръсете с олио, след което ги оваляйте добре. Измийте тиквичката и нея я нарежете на кръгчета, дебели около 1 см. Посолете...
Салата АнтипастиСалата Антипасти
05 Февр.
Зеленчуците се измиват добре и се подсушават. Листата маруля, цикория и рукола се накъсват на парчета в дълбок съд. Доматите се почистват от семките и се нарязват на малки кубчета. Добавят се към зелените зеленчуци....
Плато антипастиПлато антипасти
16 Февр.
Сварете аспержите в малко подсолена вода за около 4 минути. Отцедете и ги оставете настрана. Междувременно сварете пъдпъдъчите яйца за 4-5 минути. Обелете и ги нарежете наполовина. В голямо плато наредете аспержите...
Антипасти - видове и произходАнтипасти - видове и произход
21 Август
Думата антипаста често се сравнява с френския термин hfrs d`oeuvre и испанския тапас, но произходът на тези термини е различен....
Чорбичка за душатаЧорбичка за душата
12 Юни
Чорбичката за душата е готова....
Кекс за душатаКекс за душата
15 Ноем.
1
Кексът за душата е готов....
Бухтички за душатаБухтички за душата
08 Окт.
Пържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
Слънце за душатаСлънце за душата
12 Януари
Изваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
Антипасти с буратаАнтипасти с бурата
04 Окт.
Ако желаете, може да пъхнете отново в топлата фурна антипасти с бурата сиренето да се разтопи. Поднесете тези антипасти с топла фокача и маслинки. Добър апетит!...
Салатено плато антипастиСалатено плато антипасти
17 Май
1
Подредете всичко в платото, като отстрани украсите антипастите с осмиците от зелената чушка, малко маслини, лютите чушлета и листенца босилек. Салатеното плато антипасти е готово....
Антипасти с яйцаАнтипасти с яйца
29 Май
3
Поръсете антипастите с червен пипер и магданоз. Антипастите с яйца са готови....
Антипасти с пилешкоАнтипасти с пилешко
27 Август
Накрая антипастите се гарнират с каперси и пресен копър....
Антипасти с патладжанАнтипасти с патладжан
19 Май
Антипастите се връщат за кратко във фурната за да се запече и разтече моцарелата. Готовото предястие се сервира гарнирано със свежа рукола....
Антипасти с тиквичкиАнтипасти с тиквички
20 Дек.
Сервираме антипастите веднага, поръсени отгоре с малко слънчогледови семки. Антипастите с тиквички са супер вкусни....
Антипасти с чушкиАнтипасти с чушки
20 Август
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете фолио в тава за печене и го намазнете. Сложете чушките и ги запечете за 45 минути. Покрийте ги, за да се задушат и ги обелете. Нарежете ги на ленти. Нарежете и доматите и чесъна...
Леща яхния за душатаЛеща яхния за душата
18 Април
Всяка подправка е спрямо моите предпочитания, Вие винаги може да експериментирате с количеството и подправките в леща яхния за душата....
Лесни разядки за душатаЛесни разядки за душата
18 Април
5
Лесните разядки за душата са готови....
Пилешка супа за душатаПилешка супа за душата
20 Окт.
4
В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути. След като се свари месото, оберете...
Лятна манджа за душатаЛятна манджа за душата
16 Юли
Почистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня. Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги...
Картофени кюфтета за душатаКартофени кюфтета за душата
09 Януари
Измийте, сварете, обелете и пасирайте картофите. Настържете кашкавала. Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Разбийте 2 яйца /за панирането/. Добавете към пасираните картофи 2 яйца, подправките, 3 с.л. галета, 2 с.л...
Картофени кюфтенца за душатаКартофени кюфтенца за душата
30 Дек.
Картофите се сваряват. След това се обливат със студена вода и се оставят да изстинат. Когато това стане, се обелват и намачкват. Смесват се с подправките и брашното, което се добавя на части. За панировката галетата и...
Супа топчета за душатаСупа топчета за душата
26 Септ.
Нарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете...
Патешка супа за душатаПатешка супа за душата
28 Окт.
Патешката супа за душата е чудна!...