Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от маточина и куркумаИдва пролетта, време е да влезем във форма, предлагам ви един страхотен чай от маточина и куркума.
Сложете 600 мл вода да заври на котлона. След като водата е завряла, сложете 3 с. л. лъжици изсушена маточина....
03 Март
Студен чай от маточина с лимонКогато кипне водата, сложете изсушената маточина и отдръпнете от котлона, сложете капака на тенджерата, да се за запари чаят от маточина.
Оставете чая от маточина да постой 1 час....
10 Февр.
3
Чай от маточина за лечениеЧаят от маточина за лечение страхотно се съчетава с мента.
Тези две билки се комбинират и става най-доброто средство за успокоение....
14 Януари
Сос от маточина за агнешкоРазбъркайте със ситно нарязаните листа на маточината.
Сосът е изключително подходящ за агнешко месо....
12 Август
Успокояващ чай от прясна маточина и лимон* След като се обере маточината се измива и подсушава, суши се на сянка. Така и зимата ще може да се направи вкусен чай.
* Чаят от маточина действа благоприятно на нервната система....
31 Юли
Ароматни кюфтенца от тиквички с маточинаСлед това добавете наситнения лук, яйцето, скълцаната маточина, филийката хляб, рендосания кашкавал, счуканите орехи и останалите подправки.
Разбъркайте добре и оформете кюфтенца.
Оваляйте в брашно и изпържете....
10 Юли
Ароматни пилешки бутчета с лимон и маточинаАроматните пилешки бутчета с лимон и маточина са готови....
01 Ноем.
2
Чай от маточина за здрав и спокоен сънМного приятен на вкус и аромат – чай от маточина с успокояващо действие.
Подходящ за пиене вечер - преди лягане, защото спомага за по-здрав и спокоен сън!
Чудно Вкусно!...
20 Януари
Чай от маточина за успокояване на нервната системаЗахлупете и запарете ароматния чай за половин час.
Пийте лечебната напитка преди лягане.
Това е много полезен чай от маточина за успокояване на нервната система....
08 Ноем.
МаточинаПриятният аромат на цъфналата маточина, който привлича насекомите, се дължи на терпените - цитронелал, цитронелол, цитрал и гераниол. Седативното действие на маточината се дължи на цитрала....
18 Март
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Аромати и характерни ястия от Етиопската кухняДруго характерно за етиопската кухня е, че при нея няма последователност на поднасянето на ястията, а всичко се сервира едновременно....
20 Юни
Аромати и характерни ястия от Северноиндийска кухняВсъщност подправките в североиндийската кухня присъстват ненатрапчиво, а ястията се славят с богати гладки сосове и деликатни аромати....
01 Юни
1
Сироп от маточинаМаточината се бере задължително преди да е цъфнала, тогава листата ѝ са най-ароматни.
Измиваме стръковете маточина и ги поставяме в подходящ съд, ръсим с лимонената киселина и наливаме водата....
24 Април
6
Круши с маточинаЛистата на маточината се измиват и са заливат с 1 л вряла вода. Захлупват се и се запарват около 15 минути, след което отварата се прецежда и се смесва със захарта....
31 Окт.
Маточина при херпесСмесвате спирта с листата маточина и оставяте да престои 12 часа. След това прецеждате.
С получената тинктура мажете засегнатото място от херпеса с помощта на памучен тампон, напоен с нея....
04 Януари
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Вкусни ястия с аромат на розмаринРозмаринът е подправка, която придава много приятен и свеж аромат на ястията, в които се сложи. Подправката е често използвана в Средиземноморската кухня....
04 Април