Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Конфитюр от кайсии на фурнаКонфитюрът от кайсии се съхранява на хладно и тъмно място.
Пригответе конфитюр от кайсии на фурна и съхранете вкуса на лятото....
23 Януари
2
Конфитюр от дюли на резенчетаДюлите се измиват и се нарязват на кубчета. Слагат се в съд за варене и се заливат с вода, колкото да ги покрие.
Варят се докато поомекнат.
Изваждат се в тавичка и се разстилат на един ред....
20 Август
Юфка с конфитюр на фурнаКонфитюрът, за предпочитане по-гъст, се постава на няколко места.
Заливаме с прясно мляко, в което сме разбили яйцата и захарта. Печем в умерена фурна до готовност....
29 Юни
Конфитюр от праскови на фурнаОставете конфитюрът да изстине, насипете го в буркани, затворете ги и можете, ако желаете, да ги стерилизирате 7 мин....
16 Август
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСваряването на плодовете става в голям съд, а самата прецедена маса се вари в широк съд, за да се изпарява по-бързо. При варенето сместа се разбърква непрекъснато с дървена лопатка....
13 Август
Конфитюр от нарязани на дребно смокиниСледя за желаната гъстота на конфитюра. 5 минути преди да е в готов вид му сложих и лимонтозуто. Оставих го за малко настрана.
После насипах топлото сладко в бурканчета, които затворих добре....
04 Юни
Конфитюр с дюлиИзмийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/.
Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани....
06 Окт.
Бързи и практични съвети за приготвяне на скаридиЕто и няколко полезни съвета, за да не бъдете и вие от горната категория хора.
Много важно, ако искате да направите перфектната вечеря с морски дарове, е да изберете подходящи скариди....
31 Юли
Конфитюр от банани с аромат на цитрусиСлагат се на котлон да врят на слаб огън около 30 минути, като се разбъркват непрекъснато.
Около 5 минути преди да се свалят от котлона се прибавя и изцеденият сок от лимона....
22 Януари
Сладкиш с конфитюр и ябълкиСлед готовност на блата, вадите и намазвате обилно с конфитюра, който сте избрали....
31 Окт.
Бисквити с конфитюр и джинджифилРазстиламе и с помощта на фигурки изрязваме бисквитките. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса, като се слагат отделени една от друга, да не залепнат.
След като се охладят, се слепват с конфитюр по желание....
29 Февр.
1
Тиквен конфитюр с мандариниВ тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване.
Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
01 Февр.
Конфитюр от боровинкиКонфитюрът се разсипва в бурканчета.
Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
01 Май
Конфитюр от хинапНалейте конфитюра в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи.
Конфитюрът от хинап е готов....
13 Януари
8
Конфитюр от аронияВарете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона.
След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
24 Ноем.
2
Конфитюр от крушиТози конфитюр от круши може да сервирате с дебели катми или бухтите на баба....
27 Дек.
1
Конфитюр от тикваКонфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко.
Изстудява се набързо....
21 Юли
2
Конфитюр от кестениОбелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор.
Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня....
07 Юли
1
Конфитюр от дюлиКонфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
18 Окт.
5
Конфитюр от гроздеОставя се 7 - 8 ч. за пълно проникване на захарния сироп в плодовете.
Насипва се в сухи и чисти буркани....
20 Септ.
Конфитюр от малиниНа следващия ден добавете водата към малините и прехвърлете всичко в тенджера с широко дъно. Сложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността....
16 Юли
Конфитюр от касисСипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути.
Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник.
Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес....
12 Август