Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Конфитюр от кайсии на фурнаКонфитюр от кайсии на фурна
23 Януари
2
Конфитюрът от кайсии се съхранява на хладно и тъмно място. Пригответе конфитюр от кайсии на фурна и съхранете вкуса на лятото....
Конфитюр от Череши на ФурнаКонфитюр от Череши на Фурна
06 Ноем.
Конфитюрът от Череши на Фурна е страхотен!...
Конфитюр от дюли на резенчетаКонфитюр от дюли на резенчета
20 Август
Дюлите се измиват и се нарязват на кубчета. Слагат се в съд за варене и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Варят се докато поомекнат. Изваждат се в тавичка и се разстилат на един ред....
Юфка с конфитюр на фурнаЮфка с конфитюр на фурна
29 Юни
Конфитюрът, за предпочитане по-гъст, се постава на няколко места. Заливаме с прясно мляко, в което сме разбили яйцата и захарта. Печем в умерена фурна до готовност....
Конфитюр от праскови на фурнаКонфитюр от праскови на фурна
16 Август
Оставете конфитюрът да изстине, насипете го в буркани, затворете ги и можете, ако желаете, да ги стерилизирате 7 мин....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Сваряването на плодовете става в голям съд, а самата прецедена маса се вари в широк съд, за да се изпарява по-бързо. При варенето сместа се разбърква непрекъснато с дървена лопатка....
Конфитюр от нарязани на дребно смокиниКонфитюр от нарязани на дребно смокини
04 Юни
Следя за желаната гъстота на конфитюра. 5 минути преди да е в готов вид му сложих и лимонтозуто. Оставих го за малко настрана. После насипах топлото сладко в бурканчета, които затворих добре....
Конфитюр с дюлиКонфитюр с дюли
06 Окт.
Измийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/. Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани....
Бързи и практични съвети за приготвяне на скаридиБързи и практични съвети за приготвяне на скариди
31 Юли
Ето и няколко полезни съвета, за да не бъдете и вие от горната категория хора. Много важно, ако искате да направите перфектната вечеря с морски дарове, е да изберете подходящи скариди....
Конфитюр от банани с аромат на цитрусиКонфитюр от банани с аромат на цитруси
22 Януари
Слагат се на котлон да врят на слаб огън около 30 минути, като се разбъркват непрекъснато. Около 5 минути преди да се свалят от котлона се прибавя и изцеденият сок от лимона....
Сладкиш с конфитюр и ябълкиСладкиш с конфитюр и ябълки
31 Окт.
След готовност на блата, вадите и намазвате обилно с конфитюра, който сте избрали....
Бисквити с конфитюр и джинджифилБисквити с конфитюр и джинджифил
29 Февр.
1
Разстиламе и с помощта на фигурки изрязваме бисквитките. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса, като се слагат отделени една от друга, да не залепнат. След като се охладят, се слепват с конфитюр по желание....
Тиквен конфитюр с мандариниТиквен конфитюр с мандарини
01 Февр.
В тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване. Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
Конфитюр от боровинкиКонфитюр от боровинки
01 Май
Конфитюрът се разсипва в бурканчета. Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
Конфитюр от хинапКонфитюр от хинап
13 Януари
8
Налейте конфитюра в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи. Конфитюрът от хинап е готов....
Конфитюр от аронияКонфитюр от арония
24 Ноем.
2
Варете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона. След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
Конфитюр от крушиКонфитюр от круши
27 Дек.
1
Този конфитюр от круши може да сервирате с дебели катми или бухтите на баба....
Конфитюр от кайсииКонфитюр от кайсии
12 Август
2
Конфитюрът от кайсии е готов....
Конфитюр от тикваКонфитюр от тиква
21 Юли
2
Конфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко. Изстудява се набързо....
Конфитюр от кестениКонфитюр от кестени
07 Юли
1
Обелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор. Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня....
Конфитюр от дюлиКонфитюр от дюли
18 Окт.
5
Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
Конфитюр от гроздеКонфитюр от грозде
20 Септ.
Оставя се 7 - 8 ч. за пълно проникване на захарния сироп в плодовете. Насипва се в сухи и чисти буркани....
Конфитюр от малиниКонфитюр от малини
16 Юли
На следващия ден добавете водата към малините и прехвърлете всичко в тенджера с широко дъно. Сложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността....
Конфитюр от касисКонфитюр от касис
12 Август
Сипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути. Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник. Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес....