Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаШоколадов сладкиш, който се топи в устата
20 Февр.
2
Става чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Иновация: Сладолед, който не се топиИновация: Сладолед, който не се топи
08 Август
За щастие новатори японци са успели да създадат сладолед, който не се предава толкова бързо....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаЯпонски Чийзкейк - направо се топи в устата
10 Март
След това сваляме от котлона и към получената еднородна течност прибавяме жълтъците и разбъркваме с бъркалка, докато и те не се умесят. Към тези съставки добавяме още и брашното и бъркаме до разтварянето му....
Създадоха шоколад, който не се топи в горещиниСъздадоха шоколад, който не се топи в горещини
29 Юни
Белгийският учен Фредерик Дипере създаде шоколад, който има свойството да не се топи при горещини....
Патешко филе ЯпонияПатешко филе Япония
07 Февр.
За Патешкото филе Япония не ви е нужна никаква мазнина! Бон апети!...
Истинският кроасан с масло, който се топи в устатаИстинският кроасан с масло, който се топи в устата
31 Март
Разбира се, така е по-евтин, но и вкусът му не би могъл да се сравнява с този на кроасана с масло, който се топи и оставя аромата си дълго....
Домашния сладолед, в който всички вкъщи ще се влюбятДомашния сладолед, в който всички вкъщи ще се влюбят
15 Август
Причина за това да си кажем: Не си заслужаваше да изям тази калориина бомба, е нискокачественият сладолед, който съдържа голямо количество вода или растителна основа вместо животинско мляко или истинска сметана....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Еврика! Шоколад, от който не се пълнееЕврика! Шоколад, от който не се пълнее
11 Април
1
Екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее....
Човекът, който не спиЧовекът, който не спи
20 Юли
1
След като лекарите решили, че той има някакъв израстък в корема, който му пречи да диша, защото с времето става все по-голям, била назначена операция....
Как се топи мас?Как се топи мас?
24 Януари
1
Свинската мас намира широко приложение в Българската кухня. Благодарение на нея можем да опитаме най-вкусните катмери с мас, да похапнем хрупкави джумерки или да опитаме някои от бабините масленки. Свинската мас...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Гренландия се топи, Океанът се покачваГренландия се топи, Океанът се покачва
14 Ноем.
1
Топенето на ледовете в Гренландия се ускорява с притеснителни темпове, алармираха учени от Университета в Утрехт, Холандия. Логично, в следствие на топенето морското ниво се показва осезаемо, сочат резултатите от изследването...
Напълнява ли се от сладоледНапълнява ли се от сладолед
29 Юни
1
Плодовият сладолед, който е направен от замразен плодов сок, не влияе изобщо върху килограмите....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Български учени създадоха хляб, от който не се пълнееБългарски учени създадоха хляб, от който не се пълнее
23 Февр.
Първите мостри от този хляб бяха представени на форума за агробизнес, храни и вино, който бе открит тази седмица в Пловдив....
Сладоледът не пречи на фигуратаСладоледът не пречи на фигурата
10 Окт.
1
Лятото е периодът от годината, през който се консумира най-много сладолед. Леденото изкушение за кратко време ни избавя от непоносимите жеги....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....