Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РозеРозе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде, но по технологията за получаване на бели вина. Цветът на виното е приятно розов, но е възможно да варира от бледи нюанси до тъмен цвят,...
17 Май
2
Мащерково розеРазклатете в продължение на десетина секунди и налейте в чаша.
Към него добавете шампанското. Разбъркайте леко със стръка мащерка.
За декорация поставяме ледената портокалова кора от едната страна....
05 Март
Кайсии в розеСиропът се оставя на котлона и се кипва на максимална мощност.
Котлонът се намалява и сиропът се вари 10 минути. Кайсиите се заливат със сиропа, оставят се да се охладят и се сервират с топка сладолед....
29 Юли
Ягоди с розеДобавя се по 1 супена лъжица ликьор във всяка чаша и всичко се прибира в хладилника за 30 минуи.
Във всяка чаша се налива по 100 милилитра вино и се оставя за 1 час....
02 Юни
Пилешки дробчета с РозеВ тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко, след което се добавих измитите и отцедени дробчета....
22 Май
1
От какво грозде се прави розе?Схващанията, че вино розе се прави чрез избелване на червеното вино или чрез смесването на червено и бяло вино са напълно погрешни. Розето се прави обикновено от червени сортове грозде, но като се използва технологията...
05 Окт.
Сангрия с розе, ром и бренди*Ром и бренди може да се сложи на вкус в зависимост от това колко силна искате да бъде напитката.
Захарта също би могла да се увеличи или намали....
27 Юли
Пурички с лимец, розе и мармаладРазделя се на две части, по-лесно се работи, и всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 0.5 мм....
23 Дек.
Сангрия Розе със сок от нарВиното се излива в кана. В отделен съд се смесват сокът от нар, захарта, конякът и ликьорът.
Лимонът се изстисква, сокът се добавя към сместа. Добавя се ледът и водата....
26 Септ.
С какви храни и ястия да поднесем РозеНа цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус - до бялото вино. Във Франция го наричат розе, В Америка – бланш, а в Испания розадо.
Както и да го наричат, всички са съгласни, че розовото вино е идеално за ...
09 Юни
Какво съдържа чаша кефир?Кефирът е ферментирала млечна напитка, която може да бъде направена от всякакъв вид мляко — козе, краве, кокосово, оризово, соево, овче.
Кефирът съдържа 10 g въглехидрати, 8 g млечна мазнина, 8 g протеин, 4 g минерали,...
10 Юни
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Коледа в чашаРазбъркайте и след като се уверите, че шоколадът се е разтопил дръпнете от котлона.
Прехвърлете горещият шоколад в чаша за сервиране. Допълнете чашата със бита сметана и декорирайте с бонбони маршмелоу и конфети....
31 Дек.
Кексче в чашаПригответе голяма чаша и сипете тестото.
Сложете в микровълновата за 2 - 3 минути, след което оставете да изстине.
Този кекс чашка е готов за 5 минути....
17 Ноем.
1
Салата в чашаПодреждаме всички продукти по реда - извара, царевица, нарязан домат, пушено пуешко, натрошено сирене (естествено без значение какъв е редът, така са на снимката).
Поръсваме със сол, сушен магданоз, заливаме със зехтин...
17 Май
Десерт от кайсии с розе и сладоледВиното се излива в тенджерка, добавя се пудрата захар и сместа се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно пудрата захар.
Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват....
24 Юли