Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаПробвал съм какви ли не трикове - начукване, маринати, подправки, фолиа, гювечи и т.н., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Тайната на перфектното сушиА най-голямата тайна за приготвянето на перфектното суши се крие в обработката на ориза....
02 Юни
Тайната на перфектното барбекюВижте още:
- Най-вкусните ястия на барбекю;
- Съвети за барбекю в двора;
- Барбекюто в Северноамериканска кухня....
30 Май
Зеленчуково ястие с челядинки на фурнаПечем на 180-200 градуса на фурна до готовност на зеленчуците (30-40) минути.
Може да се добави ориз....
23 Ноем.
Бързо ястие с тиквички на тиганСлед като лещата е готова, бързото ястие с тиквички на тиган може да бъде сервирано!...
04 Август
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Леко ястие с пресни картофи на фурнаМахаме фолиото и запичаме картофите на фурна още 5-10 минути до златисто.
Сервираме веднага готовото леко ястие с пресни картофи на фурна....
06 Юни
Тайната за перфектно тяло на Златка РайковаЗлатка Райкова е известна със своята суета. През годините плеймейтката се е подлагала на различни интервенции по разкрасяване. За нея редовно се грижат най-добрите гримьори и коафьори. Изваяното си тяло обаче блондинката...
23 Юни
Перфектно шоколадово брауниВключете фурната на 180 градуса, перфектно шоколадово брауни се пече в предварително зягрята фурна.
На водна баня разтопете шоколада и маслото. Щом е готов, го отделете на страни, за да се охлади малко....
13 Септ.
Ястие с колбасКартофите се обелват и нарязват на кубчета. Колбаса се нарязва на не много дебели парчета, а лука - на полумесеци. Прехвърлят се в намазан с олио йенски съд и към тях се добавят доматения сок, подправките и олиото....
21 Март
Ястие с маслиниЗадушаваме в мазнината и малко вода последователно ситно нарязания лук, нарязаната на филийки целина и настърганите домати.
Поръсваме с червения пипер и брашното....
21 Февр.
Ястие с гъбиСлед това се добавя нарязаният на кубчета картоф. Долива се вода, не много.
Когато омекнат картофите, се добавя нарязаният морков. След това се добавя ситно нарязаната червена чушка....
16 Февр.
Ястие с лимецЗагрейте зехтина, добавете нарязания лук.
Когато се изпържи, добавете нарязания домат и сварения лимец.
Добавете сол и задушавайте при непрекъснато бъркане, докато доматът омекне.
Преди сваляне от котлона добавете...
07 Дек.
Ястие в гювечеКогато са готови се чуква по 1 яйце на всяка купичка и се запича до забулване на яйцето....
22 Дек.
1
Постно ястие с чушки и домати на тиганПоднесете като основно ястие или като гарнитура за месо или кюфтенца.
Постното ястие с чушки и домати на тиган е готово....
20 Септ.
Тайните на перфектното ризото!Обичате ризото, но все не се получава. Всеки път започвате приготвянето му с желанието този път да се получи кадифено, кремообразно и „ал денте”, но в резултат получавате каша с консистенция на лепило?
Макар да е...
21 Април
1
Тайните на перфектното тестоЕто какво е добре да знаете и да спазвате, ако държите всеки път да очаровате своите близки или гости с перфектно приготвени тестени изделия:
- Независимо какво тесто замесвате, винаги се старайте да пресявате брашното...
20 Януари
6
Тайната на перфектния мус от кестениТайната на добрия мус от кестени се състои в начина, по който се подготвят кестените. За да се сварят хубаво, трябва да се направи малък разрез като Х, за да се пробие кората....
02 Окт.
Себеусъвършенстването е тайната на перфектния бракНо какво наистина се крие зад думите „успешен брак”? Как да разберем дали той е перфектен, или пълен провал и най-важното – как да превърнем второто в първото?...
28 Ноем.
Тайната на перфектното тесто за пицаТестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....
04 Окт.
7
Перфектно сладко от прасковиМоже да ви се стори, че захарта е малко, но това е идеалното съотношение за истинско сладко, в което се усеща вкусът на плода, а не само на захрта.
Измиваме, обелваме прасковите и ги нарязваме на малки кубчета....
05 Септ.
1
Моето перфектно шоколадово суфлеВътрешността на суфлето трябва да остане течна.
Неслучайно го наричат още лава кейк.
Да ви е вкусно с моето перфектно шоколадово суфле!...
08 Септ.
Перфектно изпържена хрупкава цацаВъпрос на желание, но да знаете, че по този начин се получава перфектно изпържена хрупкава цаца!...
17 Юли