Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Малинов топинг за вкусни десертиМалинов топинг за вкусни десерти
20 Март
Този вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
Уникално вкусни банички на сачУникално вкусни банички на сач
24 Януари
Вземаме кора, намазваме с масло, сгъване я на две, слагаме от плънката и сгъвате на триъгълник. Готовите банички изпичане в леко намаслена тиган (сач) ....
Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сачВкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач
18 Юли
Вкусните домашни гюзлеми с праз и сирене на сач са готови....
Вкусни зимни десертиВкусни зимни десерти
30 Януари
Вкусен зимен десерт е шоколадовото ризото....
Вкусни десерти с бишкотиВкусни десерти с бишкоти
14 Март
Бишкотените десерти са вкусни, лесни и бързи. Предлагаме ви две рецепти за торти с бишкоти. В едната от тях се използват пресни плодове, но ако нямате, винаги можете да ги замените с любимо ваше сладко....
Вкусни десерти с желатинВкусни десерти с желатин
13 Ноем.
Предлагаме ви няколко вкусни и изпитаните десерти с желатин, които са устояли на вкусовите претенции на времето. За по-хладните дни, направете пай с боровинки или сладкиш с кайсии....
Вкусни десерти с грисВкусни десерти с грис
10 Дек.
Грисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
След като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват. Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
Марудници на сачМарудници на сач
01 Януари
Марудниците на сач са готови....
Пататник на сачПататник на сач
01 Януари
Пататникът на сач е готов....
Банички на сачБанички на сач
04 Март
Разделете тестото на топки. Разточете ги на кори с дебелина 1/2 см. Поръсете всяка кора с натрошено сирене и ги сгъвайте на пликове....
Свинско на сачСвинско на сач
29 Ноем.
3
Намажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност....
Кюфтета на сачКюфтета на сач
10 Ноем.
След това от нея се оформят кюфтета, които се нареждат на разстояние едно от друго в намасления и загрят сач. Пекат се от двете страни и се поднасят със зеленчукова гарнитура....
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се. Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка....
Паламуд на сачПаламуд на сач
07 Април
През това време нагрейте глинен сач или на дървени въглища, или ако сте в домашни условия - на обикновен котлон....
Кашкавал на сачКашкавал на сач
02 Януари
Доматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби. Слагаме ги на разстояние в сача да се запекат и от двете страни. Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 2 см....
Макарони на сачМакарони на сач
10 Май
4
В нагрятия сач се слагат осолените на вкус макарони и се нагряват, прибавя се настърганият кашкавал и се изчаква хубаво да се разтопи. Сервират се топли....
Пица на сачПица на сач
12 Май
4
Разделя се на две части. Разточва се тънко, около 2-3 мм, с големината на сача или тиган с дебело дъно. Сача слагам на котлона, поръсвам с олио, слагам разточеното тесто....
Запеканка на сачЗапеканка на сач
11 Февр.
Добавя се черен пипер и сол на вкус, както и олиото. Долива се малко вода и ястието се слага да се пече около 1 час. В отделна купа се разбиват яйцата. Вътре са добавя настърганият кашкавал....
Зеленчуци на сачЗеленчуци на сач
31 Януари
Нарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите на неправилни късове, гъбите на колелца, доматите на филийки....
Картофи на сачКартофи на сач
30 Март
Картофите обелете и ги нарежете на филийки, но не много тънки. Сложете ги да се бланшират във вряща вода за 5 минути и ги отцедете....
Мекици на сачМекици на сач
29 Март
Сервират се и топли, и студени - все са вкусни!...
Пъстърви на сачПъстърви на сач
21 Окт.
Загрейте намасления сач и печете рибите докато кожата им покафенее, като от време на време ги обръщате. Сервирайте, като във всеки нарез сложете лимонче....
Питки на сачПитки на сач
08 Ноем.
Разделете тестото на четен брой топки и разточете всяка една на тънка кора. Намажете корите с разтопената свинска мас, поръсете със сирене и ги навийте на рула....
Скумрия на сачСкумрия на сач
12 Септ.
Нарежете всяка скумрия на 4 - първо на две през гръбнака и след това напречно на две. Овкусете рибата със сол и пипер, напръскайте с лимонов сок и оставете да престои така 15-тина минути....