Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стари и засъхнали петна - как да ги почистим?Понякога дори да ги третирате правилно или да перете веднага след тяхната поява, петната са твърде упорити и не изчезват.
Вместо да изхвърлите любимата си дреха, опитайте няколко домашни трика, които ще са ви верен...
29 Март
Тесто за всичкоНаправете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне....
10 Септ.
1
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
04 Юни
Торта Всичко в едноСмесете ги с маслото и захарта и бъркайте до получаването на гладък крем. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте.
Изчакайте блатовете да се охладят и ги срежете на две части хоризонтално....
27 Август
Кренвиршки с колбас по изборОставяме ги отново да втасат за един-два часа.
Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване....
15 Юни
Торта с нишесте по изборМоже с останалите белтъци да направите целувки и да ползвате и тях за украса....
05 Май
Сулфорафан - всички ползиМакар че далеч не всички обичаме да си хапваме броколи, няма как да отречем множеството ползи за нашето здраве от този зеленчук. Така например той е богат на полезните витамини А, С, К, В1, B2, B3. B5, B6, B9....
05 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Млечен чеснов сос за всичкоОставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
24 Май
Гювечета от всичко по малкоСложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C.
След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....
19 Февр.
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Как бързо да почистите калмари и да ги сварите правилноКалмарите могат да се почистят по обичайния начин, като се отстрани кожата с ръце или с нож, но има по-прост и лесен начин за почистване на калмари....
06 Август
1
Лесно руло със сладко по изборСладкото е по желание и отгоре може да поръсим с пудра захар.
Лесното руло със сладко по избор е чудна следобедна закуска....
06 Февр.
Доматена яхния с месо по изборПодправяме готовата доматена яхния с месо по избор с кравето масло и я поръсваме с дребно нарязания магданоз.
Поднасяме селската яхния с вкусна пърленка или пухкава домашна питка....
11 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да почистим котлоните?Има много начини да почистим котлоните, без да използваме препарати....
25 Февр.