Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стари и засъхнали петна - как да ги почистим?Стари и засъхнали петна - как да ги почистим?
29 Март
Понякога дори да ги третирате правилно или да перете веднага след тяхната поява, петната са твърде упорити и не изчезват. Вместо да изхвърлите любимата си дреха, опитайте няколко домашни трика, които ще са ви верен...
Сос за всичкоСос за всичко
20 Ноем.
6
Сосът за всичко е много сполучлив....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Направете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне....
Мусака всичко в 1Мусака всичко в 1
04 Юни
Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
Салата Всичко в чиниятаСалата Всичко в чинията
15 Май
Салатата Всичко в чинията е много вкусна....
Торта Всичко в едноТорта Всичко в едно
27 Август
Смесете ги с маслото и захарта и бъркайте до получаването на гладък крем. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте. Изчакайте блатовете да се охладят и ги срежете на две части хоризонтално....
Кренвиршки с колбас по изборКренвиршки с колбас по избор
15 Юни
Оставяме ги отново да втасат за един-два часа. Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване....
Торта с нишесте по изборТорта с нишесте по избор
05 Май
Може с останалите белтъци да направите целувки и да ползвате и тях за украса....
Сулфорафан - всички ползиСулфорафан - всички ползи
05 Януари
Макар че далеч не всички обичаме да си хапваме броколи, няма как да отречем множеството ползи за нашето здраве от този зеленчук. Така например той е богат на полезните витамини А, С, К, В1, B2, B3. B5, B6, B9....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Млечен чеснов сос за всичкоМлечен чеснов сос за всичко
24 Май
Оставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
19 Февр.
Сложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C. След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Как бързо да почистите калмари и да ги сварите правилноКак бързо да почистите калмари и да ги сварите правилно
06 Август
1
Калмарите могат да се почистят по обичайния начин, като се отстрани кожата с ръце или с нож, но има по-прост и лесен начин за почистване на калмари....
Лесно руло със сладко по изборЛесно руло със сладко по избор
06 Февр.
Сладкото е по желание и отгоре може да поръсим с пудра захар. Лесното руло със сладко по избор е чудна следобедна закуска....
Постен сладкиш със сладко по изборПостен сладкиш със сладко по избор
15 Февр.
Постният сладкиш със сладко по избор е готов....
Доматена яхния с месо по изборДоматена яхния с месо по избор
11 Март
Подправяме готовата доматена яхния с месо по избор с кравето масло и я поръсваме с дребно нарязания магданоз. Поднасяме селската яхния с вкусна пърленка или пухкава домашна питка....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да почистим котлоните?Как да почистим котлоните?
25 Февр.
Има много начини да почистим котлоните, без да използваме препарати....