Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Сънят зависи от това, което ядемСънят зависи от това, което ядем
10 Септ.
Учени от Пенсилвания достигнаха до извода, че сънят ни зависи най-вече от това с какво сме се нахранили. Специалистите потвърждават категорично, че има връзка между това какво ядем и съня ни през нощта – става дума не само...
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Половината от птичето месо, което ядем, е вносноПоловината от птичето месо, което ядем, е вносно
12 Юли
В същото време обаче консумацията е била 2000 тона за година, което се обяснява със заведенията за бързо хранене, които базират менюто си основно на пилешко месо....
Тесто, което издържа 10 дни - за пици, мекициТесто, което издържа 10 дни - за пици, мекици
20 Януари
4
Тестото, което издържа 10 дни - за пици, мекици е готово....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. В пресятото вече брашно добавете останалите съставки и най-накрая сипете активиралата се мая....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс. Изпържете до златисто от двете страни панирания кашкавал....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
Разбийте яйцето и намажете кръгчетата в краищата, след което слепете внимателно. Кипнете вода на котлона, посолете и пуснете вътре готовите тортелини. Варете ги 10-тина минути и поднесете с любим сос по избор....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина. Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Разликата между двете рецепти е, че в първата по-дълго време засъхват и повече се слепят, вероятно това се дължи на добавката на брашно, докато при втората рецепта бързо засъхват и най-вече, което на мен ми харесва, че се...
Полезно ли е шкембетоПолезно ли е шкембето
29 Дек.
2
Установено е, че в 100 г шкембе се съдържат около 15 мкг селен, което е 25% от препоръчителната дневна доза. Елементът е основна част от селеновите белтъци....
Полезно ли е шкембето?Полезно ли е шкембето?
21 Ноем.
5
Шкембето е богато още на минералите фосфор и цинк. В 100 грама шкембе се съдържат 72 милиграма фосфор, което е 10% от ОДП, и 1.42 милиграма цинк, което е 20% от ОДП за жени и 15% за мъже....
Как се чисти шкембеКак се чисти шкембе
07 Дек.
3
Почти във всички големи супермаркети се продава шкембе, което е готово за готвене....
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
28 Окт.
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....