Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Диня с мастикаДиня с мастика
26 Юни
С помощта на спринцовка пълним всяка половина с по 200 мл мастика. Прибираме в хладилника и изстудяваме. Сервираме нарязана на парчета. Ако динята е по-малка, може да я напълним без да я разполовяваме....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Домашна мастикаДомашна мастика
09 Окт.
6
После може да се прехвърли и в шишета....
МастикаМастика
16 Юни
2
Много приятна комбинация е мастика с диня. Ползи от мастика Смята се, че в неголеми количества мастиката действа положително на организма и дори помага при някои оплаквания....
Мезе за мастикаМезе за мастика
05 Януари
3
Копърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова. Добавят се киселото мляко, майонезата, черният пипер, солта, олиото и добре се разбърква....
Мезе за мастикаМезе за мастика
05 Януари
3
Копърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова. Добавят се киселото мляко, майонезата, черният пипер, солта, олиото и добре се разбърква....
ДиняДиня
01 Февр.
6
В различни места по света, както и у нас, овалната форма на цялата зряла диня се пълни във вътрешността с някаква алкохолна напитка, като мента, мастика....
Как да напълним агне?Как да напълним агне?
20 Март
С какво да напълните агнето решавате спрямо собствения си вкус. На нашия сайт може да потърсите рецепти за пълнено агне и да си изберете пълнежа по ваш вкус, и да го приготвите....
Как да напълним еклери?Как да напълним еклери?
08 Окт.
Има два основни начина, по които може да напълните еклерите. Първият е като ги разрежете леко и ги напълните, а другата е да използвате шприц, за да вкарате крема в еклера....
Как да избираме диняКак да избираме диня
25 Септ.
Когато купувате диня, не вземайте първата, която е пред вас, а следвайте тези няколко съвета, които ви гарантират сладка и узряла диня. • Винаги купувайте диня през август. Изложените дини преди този месец най-вероятно...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Снежни курабии с орехи и мастикаСнежни курабии с орехи и мастика
04 Януари
Снежните курабии с орехи и мастика са готови....
Рибен кебап с тиквички и мастикаРибен кебап с тиквички и мастика
21 Дек.
Поднасяме рибен кебап с тиквички и мастика, без да разтваряме фолиото. Правим само малък отвор....