Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Градинарската Чорба на ЗлатарицаГрадинарската Чорба на Златарица
11 Юли
2
Накрая добавете черния пипер и нарязаните на ситно магданоз и целина. Градинарската Чорба на Златарица е готова....
Питка за имен ден на ХристоПитка за имен ден на Христо
27 Дек.
Питката за имен ден на Христо става пухкава и мека, вкусна и привлекателна! Да ви е сладко!...
Поливане на градинската детелинаПоливане на градинската детелина
31 Март
Градинската детелина обича водата, но тъй като има дълбока коренова система, няма нужда от често поливане и понася добре периоди на суша....
Тайните на вкусната шкембе чорбаТайните на вкусната шкембе чорба
07 Март
1
Обичайните подправки за овкусяване на шкембе чорбата са чесън, люти чушки, оцет, червен пипер (лют) и сол. Шкембе чорбата е ненадминато средство за справяне с махмурлука....
Тайната на вкусната рибена чорбаТайната на вкусната рибена чорба
24 Юли
7
Ако си търсите все пак стъпка по стъпка рецепти за вкусна рибена чорба, разгледайте тези рецепти: - чорба от шаран; - чорба от пъстърва; - чорба от сьомга;...
Рибената чорба на мамаРибената чорба на мама
20 Дек.
Много рибени чорби съм яла, но никоя не е била толкова вкусна като мамината!...
Застройка на пача чорбаЗастройка на пача чорба
05 Дек.
Внимателно темперирайте застройката с бульона на пачата и върнете всичко в тенджерата с чорбата. Подправете със сол, черен и червен пипер. Застройката на пача чорба е готова....
Вълшебната боб чорба на мамаВълшебната боб чорба на мама
10 Дек.
Насладете се на вълшебната боб чорба на мама!...
Турска чорба на невестата ЕзоТурска чорба на невестата Езо
17 Март
Турската чорба на невестата Езо се поднася с червения пипер, лимон и пресните билки!...
Любимата шкембе чорба на дядоЛюбимата шкембе чорба на дядо
17 Юли
Шкембе чорбата се яде още гореща и добре овкусена с оцет, нарязан на ситно чесън и стрити люти чушлета (който обича люто)....
Чорба от дреболиите на мисиркаЧорба от дреболиите на мисирка
22 Август
Когато месото се свари, отделете го и го обезкостете, а в чорбата добавете ориза. Варете до готовност на ориза, върнете вътре месото и залейте с препърженото за кратко масло....
Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорба
19 Април
Друг вариант е да използвате чесъна с оцета за подправка за вече готовата пача чорба. Пача чорбата можете да консумирате топла или студена под формата на желе....
Менудо - мексиканската шкембе чорбаМенудо - мексиканската шкембе чорба
08 Май
1
В това число влиза и супата менудо, позната у нас като шкембе чорбата на Мексико. Не е нужно да ходите до тази далечна държава, за да опитате автентично менудо....
Погача за рожден денПогача за рожден ден
08 Ноем.
Получи се 2.360 кг погача за рожден ден - нека да има и да сме здрави :)...
Меденки за рожден денМеденки за рожден ден
20 Ноем.
Декорират се с фондан, шоколад, шоко криспита или както на вас ви харесва. Меденките за рожден ден са готови....
Кекс Ден и нощКекс Ден и нощ
05 Февр.
1
Печем на 180 градуса до готовност....
Гофрети ден и нощГофрети ден и нощ
26 Август
С помощта на черпак отмервайте малко смес, която да изсипете в гофретника. Печете докато гофретите добият златист загар. Още топли намажете половината гофрети с бял и другата половина с кафяв шоколад....
Питка за Бабин денПитка за Бабин ден
09 Януари
Когато сте готови, оставете тестото да втаса до удвояване на обема си (около 1 час), след което го премесете отново и го разделете на толкова топчета, колкото желаете....
Торта Ден и НощТорта Ден и Нощ
30 Януари
1
По желание може да разрежете всеки блат на 2 отделни и да се получат общо 4 блата....
Кифлички Ден и НощКифлички Ден и Нощ
19 Август
Готовите кифлички правим на светли и тъмни ивици чрез пръскане с вилица, с предварително отделения и разтопен на водна баня бял и тъмен шоколад....
Питка за рожден денПитка за рожден ден
01 Март
Тестото разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размер на тавата и намазняваме. Подреждаме ги една върху друга без четвъртата. Срязваме ги на 8, като започваме от центъра, но не до края....
Бисквити Ден и нощБисквити Ден и нощ
24 Март
2
Всяка част разточваме на лист с дебелина около 0.5 см. Изрязваме кръгчета с помощта на чаша или форма. Подреждаме в намаслена тавичка и печем на 180 градуса за 6-8 минути....
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части. Първата се разточва на правоъгълник и намазваме с масло, навива се на руло....
Тесто за следващия денТесто за следващия ден
17 Май
6
Пека на 180 градуса...
Торта за Рожден денТорта за Рожден ден
19 Август
3
Сложете тортата за Рожден ден в хладилника за поне 12 часа преди да разрежете....