Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешки бут по български в китайска маринатаМесото може да се приготви само по китайския или само по българския вариант, но тази интересна комбинация се оказа доста сполучлива.
Да Ви е сладко!...
18 Април
Затлъстелите българи са 11.5 процентаНай-голям е процентът на затлъстелите деца - между 22% и 30% в различните възрастови групи....
09 Януари
Лазаня от А до Ябрашно - 500 г
Брашното се пресява и в кладенче в средата се добавят яйцата. Омесете меко и еластично тесто. ако е необходимо добавете 1-2 с.л. топла вода или пък още брашно. Всичко зависи от големината на яйцата....
16 Януари
Едва 14 процента от доматите на пазара са българскиБългарските зелени зеленчуци във фолио на борсата в Слатина се предлагат по 2.05 лева за килограм.
Вносната продукция у нас идва предимно от Турция, Гърция, Македония, Испания, Мароко и Албания....
26 Януари
Майонеза с яйцата от ВеликденНаливаме и малко водичка, само колкото да помогне на блендера да смели майонезата до хомогенна смес....
01 Май
Варени и боядисвани яйцата в мултикукърПоставяме бурканите в съда на мултикукъра, като след това пълним с вода до средата на самият съд.
Във всеки буркан можем да сложим по 2 яйца, които са сурови....
23 Април
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Български експерти: Боите за яйца са безопасниЗатова според специалистите българските потребители нямат причина за безпокойство, когато си купуват бои за яйца.
Експертите съветват да се купуват бои, на които е изписано съдържанието и фирмата производител....
06 Април
Шакшука по българскиСлед това с лъжицата се правят "гнезда" в соса и се чукват яйцата.
Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява.
По желание шакшука се поръсва със сирене и нарязан магданоз....
09 Дек.
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Български ябълков пайГолямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
01 Окт.
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Традиционен български сладкишВърнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
14 Март
3
Вкусен български козунакПекат се на 170 градуса до готовност. Още топъл се намазва със сироп от захар и вода и веднага се поръсва със захар. От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
01 Май
Български коледни сладкиСложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
17 Дек.
1
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Български коледни сладкиСложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
17 Дек.
1
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
08 Януари
30
Ядем с 20 процента по-безсолен хлябХлябът днес съдържа с 20 % по-малко сол, отколкото хлябът преди 10 години, сочи ново изследване.
Експерти определят този факт като истински напредък по посока подобряване качеството ни на живот, както и здравето на населението...
28 Юли