Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешки бут по български в китайска маринатаАгнешки бут по български в китайска марината
18 Април
Месото може да се приготви само по китайския или само по българския вариант, но тази интересна комбинация се оказа доста сполучлива. Да Ви е сладко!...
Затлъстелите българи са 11.5 процентаЗатлъстелите българи са 11.5 процента
09 Януари
Най-голям е процентът на затлъстелите деца - между 22% и 30% в различните възрастови групи....
Лазаня от А до ЯЛазаня от А до Я
16 Януари
брашно - 500 г Брашното се пресява и в кладенче в средата се добавят яйцата. Омесете меко и еластично тесто. ако е необходимо добавете 1-2 с.л. топла вода или пък още брашно. Всичко зависи от големината на яйцата....
Едва 14 процента от доматите на пазара са българскиЕдва 14 процента от доматите на пазара са български
26 Януари
Българските зелени зеленчуци във фолио на борсата в Слатина се предлагат по 2.05 лева за килограм. Вносната продукция у нас идва предимно от Турция, Гърция, Македония, Испания, Мароко и Албания....
Майонеза с яйцата от ВеликденМайонеза с яйцата от Великден
01 Май
Наливаме и малко водичка, само колкото да помогне на блендера да смели майонезата до хомогенна смес....
Варени и боядисвани яйцата в мултикукърВарени и боядисвани яйцата в мултикукър
23 Април
Поставяме бурканите в съда на мултикукъра, като след това пълним с вода до средата на самият съд. Във всеки буркан можем да сложим по 2 яйца, които са сурови....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Български експерти: Боите за яйца са безопасниБългарски експерти: Боите за яйца са безопасни
06 Април
Затова според специалистите българските потребители нямат причина за безпокойство, когато си купуват бои за яйца. Експертите съветват да се купуват бои, на които е изписано съдържанието и фирмата производител....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
След това с лъжицата се правят "гнезда" в соса и се чукват яйцата. Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява. По желание шакшука се поръсва със сирене и нарязан магданоз....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Голямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Пекат се на 170 градуса до готовност. Още топъл се намазва със сироп от захар и вода и веднага се поръсва със захар. От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
Ядем с 20 процента по-безсолен хлябЯдем с 20 процента по-безсолен хляб
28 Юли
Хлябът днес съдържа с 20 % по-малко сол, отколкото хлябът преди 10 години, сочи ново изследване. Експерти определят този факт като истински напредък по посока подобряване качеството ни на живот, както и здравето на населението...