Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Уникално! Пием бира без бирено коремчеСъздадоха нов вид бира, която няма да води до образуването на бирено коремче....
29 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода.
Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.
Сервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да изсушим домати във фурнатаСложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки.
Прехвърлете сушените домати в буркани.
Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеНай-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеОставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа.
Домашното краве сирене е готово....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Премахни биреното коремче, без да се лишаваш от бира! Ето какБирата е сочена като един от главните виновници за натрупването на мазнини в областта на корема. Причината за това е, че тя е много калорична напитка, а и пробужда апетита....
11 Юни
Защо е полезно да пием джинджифилова бира?Причината е наличието на гингирол в корена на джинджифила.
Отлична хидратация за тялото
Липсата на вода води до инфекция на пикочните пътища и камъни в бъбреците....
16 Май
Свински ребърца без кост с бира на фурнаРазбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.
Натопете го от всички страни и го оставете да престои около два часа....
27 Януари
Бира на корем за здравеВ продължение на години сме се отдавали на пиенето на вино и то без чувство за вина, защото според редица факти се смята, че червеното вино може да помогне за предпазване от сърдечни заболявания.
Неотдавнашно изследване...
22 Юни
Кои храни може да хапвате на корем, без да пълнеетеКолкото и невероятно да звучи, наистина съществуват храни, които можем да похапваме на корем, без да се страхуваме, че ще напълнеем. Това са т.нар. храни с отрицателни калории....
27 Февр.
1
Ето как да ядем сладкиши, без да пълнеемСлучи се! Мечтата на милиони хора по света да ядат своите любими сладкиши, без да напълняват, вече е факт. Авторът на брилянтната концепция е от родината на повечето съвременните любими десерти – Франция.
Това е Паскал...
19 Май
Алкохолни традиции по света: Как да пием, без да се изложимКорея. Характерна за Корея е Соджу – вид водка, която е изключително силна и се пие на малки глътки. Чашата с питието се вдига с две ръце. Главата се обръща в противоположната посока на хората, с които пиете....
03 Юни