Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Уникално! Пием бира без бирено коремчеУникално! Пием бира без бирено коремче
29 Февр.
Създадоха нов вид бира, която няма да води до образуването на бирено коремче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Сипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода. Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Премахни биреното коремче, без да се лишаваш от бира! Ето какПремахни биреното коремче, без да се лишаваш от бира! Ето как
11 Юни
Бирата е сочена като един от главните виновници за натрупването на мазнини в областта на корема. Причината за това е, че тя е много калорична напитка, а и пробужда апетита....
Защо е полезно да пием джинджифилова бира?Защо е полезно да пием джинджифилова бира?
16 Май
Причината е наличието на гингирол в корена на джинджифила. Отлична хидратация за тялото Липсата на вода води до инфекция на пикочните пътища и камъни в бъбреците....
Свински ребърца без кост с бира на фурнаСвински ребърца без кост с бира на фурна
27 Януари
Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета. Натопете го от всички страни и го оставете да престои около два часа....
Бира на корем за здравеБира на корем за здраве
22 Юни
В продължение на години сме се отдавали на пиенето на вино и то без чувство за вина, защото според редица факти се смята, че червеното вино може да помогне за предпазване от сърдечни заболявания. Неотдавнашно изследване...
Кои храни може да хапвате на корем, без да пълнеетеКои храни може да хапвате на корем, без да пълнеете
27 Февр.
1
Колкото и невероятно да звучи, наистина съществуват храни, които можем да похапваме на корем, без да се страхуваме, че ще напълнеем. Това са т.нар. храни с отрицателни калории....
Ето как да ядем сладкиши, без да пълнеемЕто как да ядем сладкиши, без да пълнеем
19 Май
Случи се! Мечтата на милиони хора по света да ядат своите любими сладкиши, без да напълняват, вече е факт. Авторът на брилянтната концепция е от родината на повечето съвременните любими десерти – Франция. Това е Паскал...
Алкохолни традиции по света: Как да пием, без да се изложимАлкохолни традиции по света: Как да пием, без да се изложим
03 Юни
Корея. Характерна за Корея е Соджу – вид водка, която е изключително силна и се пие на малки глътки. Чашата с питието се вдига с две ръце. Главата се обръща в противоположната посока на хората, с които пиете....