Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Десерт Няма времеДесерт Няма време
22 Дек.
Слагаме за кратко да се стегне в хладилника. Сладкиша го зная от моя колежка, прави го когато не разполага с много време....
Няма такъв Миш-МашНяма такъв Миш-Маш
30 Януари
Пече се на 200 градуса за 30 минути - няма такъв Миш-Маш!...
Експерти: Органичните слънцезащитни кремове не предпазватЕксперти: Органичните слънцезащитни кремове не предпазват
29 Юли
Експертно изследване доказа, че не може да се установи слънцезащитният фактор – SPF, на органичните кремове, като кокосовото масло и пчелния восък, заради което се смята, че те не могат да ви защитят от вредните лъчи....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Мезе за вино за няма и пет минутиМезе за вино за няма и пет минути
18 Август
Извадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
Храни, които експертите няма да вкусят никогаХрани, които експертите няма да вкусят никога
18 Юни
Но преди да заведете на романтична вечеря някой, когото обичате, е добре да се осведомите кои храни хранителните експерти няма да вкусят никога....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!
29 Окт.
2
В понеделник СЗО излезе с нов черен списък на храните, които причиняват рак. Сред тях място намират белите, червени и изобщо всички преработени меса. Данните на агенцията показват, че те водят до развитие на рак на дебелото...
Експерти: Наливното мляко не е годно за консумацияЕксперти: Наливното мляко не е годно за консумация
24 Август
3
Експертно изследване на две такива млека показва, че нормата на микроорганизмите в тях е надвишена с от 40 до 60 пъти, защото са съхранявани при неподходяща температура....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре. Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
покажа в галерията от снимки и двата вида домашно приготвени захарни перли, включително и оригиналните перли, разликата е очевадна, те са почти еднакви по размер и приличат на малки чисто бели перли, за съжаление у нас не...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....