Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?
01 Ноем.
Може би се чудите каква е разликата между обикновения рафиниран зехтин, известен у нас като салатен, и този, на чийто етикет пише „екстра върджин”....
Стандарти за качество на зехтин екстра върджинСтандарти за качество на зехтин екстра върджин
10 Май
Как да разпознаем истинския екстра върджин зехтин?...
Кога и как да готвим със зехтинКога и как да готвим със зехтин
27 Август
1
Когато готвите със зехтин, трябва да знаете, че не по-старият от половин година от датата на производството не трябва да се загрява, тъй като много ще пръска....
Какво е зехтин екстра върджин?Какво е зехтин екстра върджин?
16 Ноем.
Има много видове зехтин на пазара, но тук ще споделим какво представлява зехтинът екстра върджин. Киселинността на този зехтин е 0,8 %....
Пица ЕкстраПица Екстра
21 Май
1
Добавяме захарта и солта и толкова брашно, колкото да се получи гъста каша. Оставяме така за кратко, за да се активизира маята и капваме двете капки оцет. След това сипваме и зехтина и разбъркваме....
Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?
02 Окт.
От гледна точка на факта, че зехтинът екстра върджин е възможно най-скъпият зехтин, бихме ви посъветвали да използвате по-нискокачествен зехтин, когато става въпрос за пържене или просто да добавяте зехтин екстра върджин...
Олио от авокадо - как да готвим с негоОлио от авокадо - как да готвим с него
06 Март
По характеристите, отнасящи се до полезните му съставки, това олио се доближава до зехтина Exstra Virgin, но има една съществена разлика, в която се състои голямото му предимство....
Какво е мисо и как да готвим с него?Какво е мисо и как да готвим с него?
04 Окт.
1
Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоБоб пинто - характериситика и какво да готвим с него
15 Август
Така подготвен, бобът се вари за 1 минута на силен огън, след това котлонът се намалява и се готви между 2 и 4 часа, докато бобът омекне....
Екстра шишчета на грилЕкстра шишчета на грил
13 Септ.
Екстра шишчетата на грил са готови....
Екстра шоколадов сладкиш (постен)Екстра шоколадов сладкиш (постен)
17 Януари
1
Добре е кексът да се яде на следващия ден или поне след няколко часа, за да стане добре глазурата, да стегне, а не да е още течен шоколадът и да полепва по ножа....
Екстра сурови протеинови барчетаЕкстра сурови протеинови барчета
05 Август
Оставяме ги да се накиснат за 1 часа. След това ги прехвърляме в блендер и добавяме всички останали продукти. Блендираме до хомогенна смес. От тази смес оформяме малки барчета и ги подреждаме в чиния....
Екстра какаови веган трюфелиЕкстра какаови веган трюфели
13 Юни
В блендер смиламе лешниците на много ситно. Прибавяме 2 с .л. какао и фурмите и смиламе до получаване на много гъста лепкава смес. Прибираме в хладилник за 30 минути. Изваждаме и оформяме топчета, които овалваме в останалото...
Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!
26 Юни
Затова препоръките са зеленчуци да готвим с повече зехтин....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Може ли да се готви със зехтин?Може ли да се готви със зехтин?
16 Септ.
Най-ценен е студено пресованият зехтин - Екстра върджин, който не е подлаган на никаква топлинна или химическа обработка, а е добит единствено и само чрез механично пресоване на маслините....
Екстра фини спагети в доматен сосЕкстра фини спагети в доматен сос
02 Дек.
Като са напълно сварени сипваме в 3 богати порции и поднасяме по възможност на мига- за да са най-сочни, ароматни и вкусни! Чудно Вкусно!...
Наръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с негоНаръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с него
31 Окт.
1
Сейтан е термин, с който се нарича вегетарианското „месо”, което се приготвя от брашно по много необичаен начин. Сейтанът съдържа голямо количество белтъчини, на вкус и вид напомня за месо и затова в цял свят е известен...
Защо Зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята?Защо Зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята?
30 Септ.
Зехтинът има благоприятно въздействие върху мозъчната функция и пази от болестта на Алцхаймер. Можете ли да готвите със зехтин?...
ЗехтинЗехтин
30 Януари
2
Екстра върджин и върджин зехтинът са идеални за дресинги и сосове, докато чистият може да се използва и за пържене....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...