Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето защо никога не трябва да ядете зелени картофи!Знаете ли, че зелени картофи не трябва да се консумират. Дори и тези, които са обилно покрити с кълнове, трябва да се избягват....
09 Август
Ето защо трябва да ядете повече кивиВ полза на дихателната система
Хората с астма и хронични проблеми с дихателната система също трябва да похапват по-често киви....
11 Май
Кожата предупреждава какво не трябва да ядетеВсеки ден консумирайте не по-малко от половин килограм пресни плодове и зеленчуци и наблегнете на кайсии, вишни и цитрусовите плодове – те съдържат големи количества витамин Р....
26 Февр.
2
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Ако имате проблеми с бъбреците, черния дроб, сърцето, със стомашна язва, дори и в малко количество можете да ядете лук само с разрешението на Вашия лекар....
27 Януари
Кайсии с оризВодата от варене на кайсиите запазваме. През това време оризът трябва да е вече сварен и поел водата.
Наливаме 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша вода от варене на кайсиите и 5-6 супени лъжици захар....
12 Юли
2
Кайсии в розеКайсиите се заливат със сиропа, оставят се да се охладят и се сервират с топка сладолед....
29 Юли
Кайсии с МаскарпонеЗахарта се разтваря в студена вода и се оставя да кипне. Прибавят се кайсиите около 15 мин., докато омекнат. Прибавя се лимоновият сок.
С решетъчна лъжица се прехвърлят кайсиите и се оставят да изстиват....
28 Май
Защо трябва да ядете марулиМарулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек.
Марулите са едни от най-деликатните салатни растения в света. Считана е за царицата на салатните...
03 Април
1
Защо не трябва да ядете кисело мляко на гладноМненията за това дали закуската трябва да е обилна или лека са доста различни....
12 Януари
Кайсии с протеинов кремОставяме кайсиите в хладилника, докато крема стегне малко и след това са готови за хапване.
Съхраняваме кайсиите с протеинов крем в хладилник....
20 Февр.
Кайсии с бадемова пастаКипнете, като бъркате постоянно, за да не загори захарта. Оставете на тих огън за около 5-10 минути, докато сместа се сгъсти.
Смесете смлените бадеми, пудрата захар, кравето масло и бадемовата есенция....
12 Ноем.
Пълнени кайсии с марципанИзмийте кайсиите, разрежете ги леко и извадете костилките. Напълнете ги с бадемовата смес и ги наредете в тава, залейте ги със захарния сироп, покрийте с фолио и печете 25-30 минути. Украсете с мента и сервирайте....
27 Август
По-важно е кога, а не какво ядетеТе са на мнение, че трябва да се направят много дълбок анализ и обществено обсъждане на проблемите, които носи след себе си нередовното хранене....
27 Юни
Ето защо не трябва да носите бикиниИма обаче и много застъпници на тезата, че жените трябва да ходят без бикини и те също имат своите обосновани причини за това....
29 Окт.
3
Кога зреят кайсиите?Времето, когато можете да берете узрели кайсии, се влияе не само от географското местоположение. Метеорологичното състояние също трябва да се разграничава от външните фактори....
18 Юни
Сладкиш със сладко от кайсии и пресни кайсииКайсиите се почистват от костилките и всяка се нарязва на 4 парчета под формата на полумесеци.
Парчетата от кайсии се поръсват със захар и се оставят леко да се озахарят за около 30 минути....
01 Май
Ето защо трябва да спрете да ядете пилешки гърди с бели ивициНякои експерти дори твърдят, че белите ивици носят риск от проблеми със сърцето, а в комбинация с множеството химикали, които се използват за последващата обработка на месото, пилешкото не би трябвало вече да е в листата...
13 Февр.
2
Храни, които никога не трябва да ядете на празен стомахОсобено избягвайте рано сутринта да ядете плодове, които съдържат твърди фибри, като портокалите например....
06 Януари
Сироп от кайсии и нектариниПолучената смес от кайсиите, лимонената киселина, нектарините, ядките и захарта оставяме за 24 часа да престои.
Прецеждаме сока и варим на слаб огън до пълното сгъстяване....
25 Юни
Кростата с кайсии и черешиВ купа сипваме брашното, добавя се захар, сол, нарязано на кубчета студено масло и се разбърква на трохи, после се замесва средно меко тесто, което да не лепне. Оставя се за 30-40 минути в хладилника да стегне....
07 Юни
1
Конфитюр от кайсии с лимонЗа готовността на конфитюра проверявате, като в студена чиния от фризера капнете няколко капки от него – тя не трябва да се разлива....
01 Юни
Мъфини с кайсии и шоколадЗаливаме мъфините и доукрасяваме с нарязаните сушени кайсии и настърган шоколад....
07 Март
Смути от кайсии и макаМахнете костилките на кайсиите. Блендирайте млякото, кайсиите, мака праха, ванилията и леда.
Вкусното и полезно смути е готово....
11 Юни
Торта с кайсии и желатинВърху втория блат прибавяме и останалия крем и нареждаме резенчета кайсии.
Заливаме тортата с охладената желираща смес и прибираме в хладилника да се стегне....
21 Май
Крем с кайсии и боровинкиВ чаши или купички на дъното се разпределят пресни боровинки и върху тях от крема от кисело мляко, следва малко от пюрето от кайсии, след това отново боровинки, пюрето от кайсии....
17 Май