Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинска плешка в плик за печенеНарежете крехката свинска плешка в плик за печене на филийки и го разпределете на порции с получената вкусна гарнитура....
09 Дек.
Пълнена агнешка плешка за ВеликденСложете пълнената агнешка плешка за Великден да се пече за около 3 часа на 180 градуса.
Агнешкото печено е много вкусно, опитайте!...
20 Ноем.
Как да опушим свинска плешкаАко ще солите плешката само със сол, то си пригответе 1 пакет сол и подходящ съд, в който парчетата свинска плешка се подреждат плътно и след това върху тях се слага сол....
14 Юли
Еленова плешка с виноУвиваме почистената еленова плешка на руло и я завързваме с бял конец, заливаме с марината от виното, олиото и оцета и я оставяме да престои един ден на студено....
14 Юли
Свинска плешка в гювечСложете капака на гювеча и във фурната да се пече за 1 час. Махнете капака и запечете до лек загар....
20 Март
3
Свинска плешка с бираНачукайте свинското месо от плешка на хубаво правоъгълно парче. Намажете го с малко олио, поръсете го щедро с подправките и го намажете със счукания чесън....
29 Февр.
1
Агнешка плешка с лападАгнешкото се нарязва на порции.
Запържват се до зачервяване и се изважда месото, а в мазнината се задушава лукът, наситнен, налива се водата и се връща месото да ври, посолява се и се захлупва да ври. Агнешкото е сварено...
18 Май
Свинска плешка с картофкиСвинската плешка се нарязва на равни парчета, а картофите се обелват и нарязват на едро.
Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва и се разпръскват между месото и картофите....
09 Май
Агнешка плешка с цитрусиИзмийте обезкостената плешка и я подсушете. Нарежете праза на ситно, добавете ситно нарязания пресен лук и сложете в микровълновата за 3 минути, докато омекнат....
17 Март
Свинска плешка с рататуйНарязваме месото на малки парчета, измиваме ги и ги мариноваме за 1 час в соевия сос. Запечатваме месото в загрят тиган за кратко, за да запазим соковете му. Нарязваме на едро и запържваме лука....
28 Юни
Свинска плешка с горчицаОставяме месото да поеме за 1-2 часа.
На дъното на гювеча слагаме олиото и 1/2 к.ч. вода.
Печем в студена фурна за 3 часа на 160 градуса.
Сервираме с гарнитура по избор....
23 Юни
Агнешка плешка с доматиЗалейте плешката с доматения сос и печете още 10 минути.
Поднесете с гарнитура по избор....
05 Юни
Еленова плешка с виноУвиваме почистената еленова плешка на руло и я завързваме с бял конец, заливаме с марината от виното, олиото и оцета и я оставяме да престои един ден на студено....
14 Юли
Чеснов сос за рибни ястияЗагрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине....
23 Март
Копривен сос за зеленчукови ястияТози сос е подходящ за печени картофи, различни зеленчукови кюфтета или каквото обичате.
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
10 Май
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.