Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да различавате агнешко от овче месо?Как да различавате агнешко от овче месо?
17 Април
Ако обичате агнешко, препоръчваме да опитате нашите рецепти за: - агнешко изпечено на фурна; - агнешко с ориз; - или вкусни агнешки котлети....
Замразено сладоледено капучиноЗамразено сладоледено капучино
02 Юни
Оставя се да се замрази за още 2 часа. Половин час преди сервиране се оставя в хладилника, за да се отпусне. Сервира се, като се оформят топки и се поръсват с какао на прах....
Коктейл Замразено ДайкириКоктейл Замразено Дайкири
25 Ноем.
Пресипваме в охладена чаша за шампанско и украсяваме готовия коктейл Замразено Дайкири със слайса от лайма....
Свежо гаспачоСвежо гаспачо
22 Май
Изсипете в кана и оставете да престои в хладилник за минимум 3 часа. След това разбъркайте супата и я подправете на вкус....
Коктейл Замразено Ананасово ДайкириКоктейл Замразено Ананасово Дайкири
30 Окт.
Украсяваме ароматния коктейл Замразено Ананасово Дайкири с резенчетата ананас....
Коктейл Замразено Ягодово ДайкириКоктейл Замразено Ягодово Дайкири
12 Окт.
Прекрасен и вкусен коктейл Замразено Ягодово Дайкири....
Свежо зелено смутиСвежо зелено смути
18 Януари
Сложете ги в блендер, прибавете ментата, меда и авокадото. Блендирайте. Най-накрая сложете и лед и блендирайте отново....
Свежо доматено предястиеСвежо доматено предястие
04 Юли
Много свежо и подходящо за чашка ракия с любим човек....
Свежо мандариново дайкириСвежо мандариново дайкири
13 Май
Ако пък решите да използвате шейкър, предварително трябва да смелите листата мента и да ги добавите към разбитата течност....
Замразено кисело мляко с плодовеЗамразено кисело мляко с плодове
16 Юли
1
Пасирайте горските плодове и меда, добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сервирайте десерта веднага, като го разпределите в купички. Това е чудесен и бърз летен десерт за деца....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Домашно супер свежо КорниДомашно супер свежо Корни
06 Януари
Може да ги изпечете и в микровълнова фурна, бъркайки на всеки 30 секунди, докато се позачервят. Сипете меда в по-дълбок тиган, добавете портокаловата и лимоновата кора и оставете да заври и покъкри 3-5 минути....
Свежо ягодово-черешово смутиСвежо ягодово-черешово смути
01 Септ.
Приберете смутито в хладилника, за да се охлади добре, сипете във високи чаши и поднесете. Ако нямате време, добавете няколко бучки лед и може да го консумирате веднага. Свежото ягодово-черешово смути е готово....
Свежо руло от тиквичкиСвежо руло от тиквички
07 Дек.
Измийте и настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да се отцедят от течността за 20-тина минути. Прехвърлете ги в тензух и ги изстискайте още по-добре. Прехвърлете тиквичките в купа....
Домати със свежо сиренеДомати със свежо сирене
24 Август
Нарежете доматите на не много малки парчета и ги прехвърлете в голяма чиния. Посолете леко и добавете скълцания лук. Нарежете мекото свежо сирене на тънки парченца и добавете върху доматите....
Свежо боле с кайсииСвежо боле с кайсии
05 Март
Изсипете в подходящ съд шампанското, прибавете плодовете, минералната вода, вермута и леда. Разбъркайте коктейла добре и сервирайте във високи чаши....
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
За добро или зло, близо 85 процента от продаваните в България миди могат да бъдат намерени единствено в замразено състояние....
Сладкиш с вишни и замразено тестоСладкиш с вишни и замразено тесто
01 Юли
Меси се тесто, докато не започне да се отлепва от ръцете. Тестото се разделя на две равни части. Едната се оставя във фризера. Другата половина се оставя в хладилника за половин час....
Как да различаваме добрия от злия духКак да различаваме добрия от злия дух
14 Август
6
Добрите духове могат да бъдат обобщени в думата „ангел“. Това са всички духове, постигнали най-висока степен на развитие, свързващи се с идеята за морално съвършенство. Ангелите са по-напреднали от останалите духове, както...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....