Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да различавате агнешко от овче месо?Ако обичате агнешко, препоръчваме да опитате нашите рецепти за:
- агнешко изпечено на фурна;
- агнешко с ориз;
- или вкусни агнешки котлети....
17 Април
Замразено сладоледено капучиноОставя се да се замрази за още 2 часа.
Половин час преди сервиране се оставя в хладилника, за да се отпусне. Сервира се, като се оформят топки и се поръсват с какао на прах....
02 Юни
Коктейл Замразено ДайкириПресипваме в охладена чаша за шампанско и украсяваме готовия коктейл Замразено Дайкири със слайса от лайма....
25 Ноем.
Свежо гаспачоИзсипете в кана и оставете да престои в хладилник за минимум 3 часа.
След това разбъркайте супата и я подправете на вкус....
22 Май
Коктейл Замразено Ананасово ДайкириУкрасяваме ароматния коктейл Замразено Ананасово Дайкири с резенчетата ананас....
30 Окт.
Свежо зелено смутиСложете ги в блендер, прибавете ментата, меда и авокадото. Блендирайте.
Най-накрая сложете и лед и блендирайте отново....
18 Януари
Свежо мандариново дайкириАко пък решите да използвате шейкър, предварително трябва да смелите листата мента и да ги добавите към разбитата течност....
13 Май
Замразено кисело мляко с плодовеПасирайте горските плодове и меда, добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Сервирайте десерта веднага, като го разпределите в купички. Това е чудесен и бърз летен десерт за деца....
16 Юли
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Домашно супер свежо КорниМоже да ги изпечете и в микровълнова фурна, бъркайки на всеки 30 секунди, докато се позачервят.
Сипете меда в по-дълбок тиган, добавете портокаловата и лимоновата кора и оставете да заври и покъкри 3-5 минути....
06 Януари
Свежо ягодово-черешово смутиПриберете смутито в хладилника, за да се охлади добре, сипете във високи чаши и поднесете.
Ако нямате време, добавете няколко бучки лед и може да го консумирате веднага.
Свежото ягодово-черешово смути е готово....
01 Септ.
Свежо руло от тиквичкиИзмийте и настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да се отцедят от течността за 20-тина минути. Прехвърлете ги в тензух и ги изстискайте още по-добре.
Прехвърлете тиквичките в купа....
07 Дек.
Домати със свежо сиренеНарежете доматите на не много малки парчета и ги прехвърлете в голяма чиния. Посолете леко и добавете скълцания лук.
Нарежете мекото свежо сирене на тънки парченца и добавете върху доматите....
24 Август
Свежо боле с кайсииИзсипете в подходящ съд шампанското, прибавете плодовете, минералната вода, вермута и леда.
Разбъркайте коктейла добре и сервирайте във високи чаши....
05 Март
Как да готвим замразени миди?За добро или зло, близо 85 процента от продаваните в България миди могат да бъдат намерени единствено в замразено състояние....
15 Януари
Сладкиш с вишни и замразено тестоМеси се тесто, докато не започне да се отлепва от ръцете.
Тестото се разделя на две равни части. Едната се оставя във фризера. Другата половина се оставя в хладилника за половин час....
01 Юли
Как да различаваме добрия от злия духДобрите духове могат да бъдат обобщени в думата „ангел“. Това са всички духове, постигнали най-висока степен на развитие, свързващи се с идеята за морално съвършенство. Ангелите са по-напреднали от останалите духове, както...
14 Август
6
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.