Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дългото дъвкане увеличава ползите от хранатаДългото дъвкане увеличава ползите от храната
16 Ноем.
Учените подчертават, че когато гледаме съдържанието на дадени продукти, решаващият фактор, който трябва да вземем предвид, е именно сдъвкването на храната....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Трайността на бръсненето се увеличава – ето какТрайността на бръсненето се увеличава – ето как
27 Май
Трайността на бръсненето през летните месеци е нещото, което не може да се пренебрегва. За разлика от зимните месеци, дамите не могат да си позволят да пропуснат задължителното премахване на окосмяването. Къси дрехи и...
Храните с най-високо съдържание на въглехидратиХраните с най-високо съдържание на въглехидрати
07 Ноем.
Храните с най-високо съдържание на въглехидрати са глюкозата, всички видове захар, медът, меласата, пшеничното и царевичното брашно, царевичното нишесте, конфитюрите, шоколадите, бонбоните и сладоледът и другите сладкарски...
Храните с най-високо съдържание на пестицидиХраните с най-високо съдържание на пестициди
19 Януари
Пестицидите са тези химикали, предназначени за третиране на неорганична храна. Те доказано вредят на човешкото здраве. Въпреки това повечето от храните, които консумираме, се обработват с тях....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Антибиотици от природатаАнтибиотици от природата
31 Юли
Най-добрите антибиотици, на които можем да разчитаме и които не само ще ни помогнат, но няма да имат и страничен ефект, са природните....
Съвети при приема на антибиотициСъвети при приема на антибиотици
20 Юни
храните точно пред/след изпиване на хапчето....
Броят на мълниите се увеличава заради глобалното затоплянеБроят на мълниите се увеличава заради глобалното затопляне
23 Ноем.
Те смятат, че мълниите ще се увеличават с всеки градуса нагоре по Целзий....
Установи се какво е съдържанието на българските кренвиршиУстанови се какво е съдържанието на българските кренвирши
06 Юни
Проверка на bTV показа какво е съдържанието на кренвиршите, продавани у нас....
Храните с най-богато съдържание на витамин ЕХраните с най-богато съдържание на витамин Е
29 Март
Ето кои са храните с най-богато съдържание на витамин Е. Ядки Бадеми, фъстъци, лешници и слънчогледови семки са едни от най-добрите растителни източници на витамин Е....
Калорично съдържание на руската салатаКалорично съдържание на руската салата
09 Март
Какво е калоричното съдържание на руската салата Калоричното съдържание на руската салата може да варира в зависимост от конкретната рецепта и от съставките, които се използват за приготвянето ѝ....
Защо се увеличава желязото в кръвта?Защо се увеличава желязото в кръвта?
17 Ноем.
Хемохроматозата е патологично състояние, свързано с различни причини, при което тялото абсорбира твърде много желязо от храната....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
Замесва се тесто от изброените продукти (в реда, в който съм ги изброила). След това оформяте по желание и печете детските бисквити на предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 мин....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....