Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
25 Септ.
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
22 Февр.
Защо да ядем повече киселец?Не пропускайте тази съставка, защото тя не само добавя приятен вкус към много ястия, но и лесно се готви.
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
01 Май
Защо да ядем повече ягоди?За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
16 Май
Защо да ядем повече орехи?В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
10 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
18 Дек.
Ето защо да ядем повече фенелЗапазете листата на фенела за поръсване на готовото ястие.
Семената фенел произлизат от растение, което е друго от семейството на фенела. Те приличат на семена кимион, но по издути и с бледозелен цвят....
18 Април
4
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
04 Април
Защо да ядем повече черен шоколадВъпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
19 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Салати, пици, пълнеж за пайове, десерти от извара и сирене, супи, печени зеленчуци и гъби - това е само малък списък от ястия, в които се използват пъдпъдъчи яйца....
05 Февр.
Защо да ядем повече червено цвекло?Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
01 Дек.
Защо да ядем повече кедрови ядки?От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве.
Какви са ползите...
28 Юли
Защо да ядем повече лук всеки ден?Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
27 Март
Защо е важно да ядем повече авокадо?Включвайте авокадо ежедневно в менюто си, но и не прекалявайте с количествата му, защото то все пак съдържа близо два пъти повече калории от бананите и близо три пъти повече от крушите и ябълките....
08 Април
Защо да ядем повече ягоди в сезона имПо магазините ягоди можем да намерим още от ранна пролет, но повечето от тях са или транспортирани от далечни земи, или са си европейски, но с цел ранната им поява на пазара, са наторявани с какви ли не химии....
04 Юли
Защо трябва да ядем повече магданоз и копърПолзи от консумацията на магданоз
1) лидер в съдържанието на витамин С - магданозът е с 3 пъти повече, отколкото в лимоните;
2) съдържа фосфор, калций, желязо много повече от всички зеленчуци;
3) подобрява апетита, храносмилането...
16 Ноем.
Защо ядем повече, отколкото ни се струваНа всеки човек му се е случвало да изяде повече храна от необходимото и после дълбоко да съжалява, че не се е спрял в подходящия момент....
26 Окт.
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Защо да ядем картофи?Също така, ако хапвате повече от тях вместо месо, намаляват риска от получаване на инфаркт.
Също така картофите подобряват състоянието на кожата.
Помагат при стрес и депресия....
22 Май
Защо да ядем къриЛистата от къри и подправката къри са идеални за добавяне към различни пикантни ястия, яхнии, пюрета, разядки и зимни супи. Идеален вариант е при приготвяне на вегетариански ястия....
23 Февр.
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
27 Окт.
Защо трябва да ядем повече плодове с калий през лятотоВ разгара на лятото далеч не всички имаме апетит за засищащи ястия, тъй като навън е горещо и ни се хапва нещо леко....
18 Юли
Пет причини да ядем повече нарТой помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни:
1....
06 Март
10 причини да ядем повече цитрусиПрез лятото се нуждаем от свежи напитки, които да гонят летните горещини. Цитрусите са само част от плодовете, които ни помагат да запазим тонуса си, но можем да кажем, че са основна част от средствата за борба с жегата...
15 Януари