Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как и защо да се храним бавноДа се научим да се храним бавно е една важна стъпка от промяната. Яжте на малки хапки и сдъвквайте храната по-дълго време, за да й се насладите....
24 Април
Бавно печено агнешко с топящи се картофкиБавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово....
20 Април
Как да се храним бавно и защо трябва да го правимПодобрено храносмилане
Ако ядете по-бавно, дъвчете по-бавно, което води до по-добро храносмилане....
25 Септ.
Причини да се храните по-бавноДоброто храносмилане е още една причина, поради която е добре да се храните бавно. Добре сдъвканата храна се усвоява по-бързо и лесно, отколкото погълнатата на огромни хапки....
02 Септ.
2
Защо кактусът расте много бавно?За разлика от другите стайни цветя, кактусите по принцип растат доста по-бавно, а за някои видове това важи в доста висока степен....
28 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Храните, които бавно ни убиват!Замразените храни са също толкова вредни и опасни. Освен че са много калорични, те дават и лошо отражение върху тялото. Богати на различни неприемливи и нездравословни добавки, те бавно ни унищожават....
05 Февр.
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Бавно печена сьомгаБавно охладете сладкия сос, добавете скълцаните ситно червена люта чушка и кориандъра. Поднесете порция сьомга, залята с чили соса....
21 Окт.
Бавно печено агнешкоМесото е най-добре да се подготви от вечерта, на сутринта само го извадете....
29 Февр.
Бавно Печено ТелешкоТака се пече 30 минути, след което температурата трябва да стане 150 градуса. Следва още час печене и накрая похлупакът се отстранява. Ястието се допича, докато сосът се сгъсти....
19 Февр.
1
Бавно печено свинскоАко не разполагате с такава тенджера, може да използвате за печене на парчето свинско огнеупорен съд, покрит с алуминиево фолио.
Разкошно бавно печено свинско, което може да поднесете с витаминозна салата :)...
25 Януари
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Защо глухите имат подобрено зрениеТези визуални функции, които са подобрени, не се саморазпределят в слуховата кора, твърди Ломбър....
16 Ноем.
Храните, които ни убиват бавно, но продължаваме да ядем!Всъщност голяма част от продуктите на пазара са вредни и бавно ни убиват. Консумацията им се свързва с голям брой заболявания, които нерядко ни причиняват преждевременна смърт....
17 Януари
Да се храним правилноЯпонците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
14 Май