Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Защо не бухва кексът?Защо не бухва кексът?
15 Окт.
Ето и как да си направите няколко вкусни кексове: Кекс с жълтъци, Шоколадов кекс, Голям и бухнал кекс....
Защо кексът е глетавЗащо кексът е глетав
26 Май
6
Кексът ще стане по-малък и по-сух, но отвътре няма да е глетав. Разгледайте също нашите рецепти за: - пухкав кекс; - кекс с орехи; - кекс с ябълки;...
Кексът на мамаКексът на мама
10 Дек.
6
Когато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване. По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад. Кексът на мама е много вкусен....
Кексът на МаниКексът на Мани
06 Окт.
2
Разбиват се яйцата и захарта до пяна. Прибават се киселото мляко, разтопеното масло, брашното и останалите продукти....
Кексът на бабаКексът на баба
11 Септ.
6
Сложете кекса да се пече в намазнена и леко набрашнена тава или форма за кекс. Пече се в умерено загряна фурна, като готовността се проверява с клечка....
Кексът на леляКексът на леля
17 Дек.
1
Щом кексът се пъхне в нея я изключваме за 10 минути, след което отново я включваме и печем на 150-200 градуса до готовност. Кексът на леля е много вкусен....
Хрупкави отвън, меки отвътре питкиХрупкави отвън, меки отвътре питки
30 Окт.
Оставяме да изстинат върху решетка нашите пухкави малки питки, за да не се подмокрят отдолу. Питките стават много мекички отвътре и хрупкави отвън. Могат да се използват и за питки за бургери....
Питки Пухкави отвътре Хрупкави отвънПитки Пухкави отвътре Хрупкави отвън
13 Май
В тава смесете сухите съставки, като пресеете брашното. Отделете единия жълтък за намазване, а течните съставки сипете при сухите и замесете хубаво средно меко тесто. Оставете тестото да втаса, след което оформете...
Кексът на баба ЦецаКексът на баба Цеца
24 Март
Кексът на баба Цеца е готов....
Защо се изписва Пулмикорт?Защо се изписва Пулмикорт?
28 Февр.
Пулмикорт е лекарство, което се използва предимно за лечение на астма и други респираторни заболявания. Това е вид кортикостероид, което означава, че действа като намалява възпалението в дихателните пътища, позволява на въздуха...
Защо кексът спада?Защо кексът спада?
03 Февр.
Това е и причината след изваждане от фурната почти мигновено да спадне кексът съвсем и отвътре да остане тестен....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Кексът с червено вино на прабабаКексът с червено вино на прабаба
23 Ноем.
2
Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто. След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
Защо не се получават манджитеЗащо не се получават манджите
27 Август
1
Намерили сте изумителна рецепта, твърдо решени да изненадате близките си, но претърпявате поредния кулинарен провал. Месото е изгоряло, картофите са сурови, а сладкишът е плосък като палачинка. За да не бъркате отново...
Защо не се мете вечер?Защо не се мете вечер?
17 Март
Още от древни времена народите разменят помежду си разкази, впечатления или наблюдения за дадени явления, предмети или животни. По този начин се сформират поверията и поличбите. Едни от най-популярните мистични вярвания...
Защо не се постигат целитеЗащо не се постигат целите
27 Август
2
Всеки човек има цели и желания, но само някои от тях се осъществяват на практика. Не само от обстоятелствата, но и от нас самите зависи дали ще постигнем поставените цели. Има много фактори, които пречат на постигането...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Защо се пука кексът при печене?Защо се пука кексът при печене?
28 Окт.
Печете кекса на не много високи градуси дълго време, за да може да се изпече равномерно отвътре и отвън; 9....
Не ям, но не слабея! Защо се случва?Не ям, но не слабея! Защо се случва?
02 Януари
Пътят към постигането на желаната фигура е дълъг и труден. Често си го представяме праволинеен – ако се движим в правилната посока, то в крайна сметка ще достигнем до желаната дестинация. В действителност обаче по пътя към...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....