Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Защо не бухва кексът?Ето и как да си направите няколко вкусни кексове: Кекс с жълтъци, Шоколадов кекс, Голям и бухнал кекс....
15 Окт.
Защо кексът е глетавКексът ще стане по-малък и по-сух, но отвътре няма да е глетав.
Разгледайте също нашите рецепти за:
- пухкав кекс;
- кекс с орехи;
- кекс с ябълки;...
26 Май
6
Кексът на мамаКогато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване.
По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад.
Кексът на мама е много вкусен....
10 Дек.
6
Кексът на МаниРазбиват се яйцата и захарта до пяна. Прибават се киселото мляко, разтопеното масло, брашното и останалите продукти....
06 Окт.
2
Кексът на бабаСложете кекса да се пече в намазнена и леко набрашнена тава или форма за кекс. Пече се в умерено загряна фурна, като готовността се проверява с клечка....
11 Септ.
6
Кексът на леляЩом кексът се пъхне в нея я изключваме за 10 минути, след което отново я включваме и печем на 150-200 градуса до готовност.
Кексът на леля е много вкусен....
17 Дек.
1
Хрупкави отвън, меки отвътре питкиОставяме да изстинат върху решетка нашите пухкави малки питки, за да не се подмокрят отдолу.
Питките стават много мекички отвътре и хрупкави отвън. Могат да се използват и за питки за бургери....
30 Окт.
Питки Пухкави отвътре Хрупкави отвънВ тава смесете сухите съставки, като пресеете брашното.
Отделете единия жълтък за намазване, а течните съставки сипете при сухите и замесете хубаво средно меко тесто.
Оставете тестото да втаса, след което оформете...
13 Май
Защо се изписва Пулмикорт?Пулмикорт е лекарство, което се използва предимно за лечение на астма и други респираторни заболявания. Това е вид кортикостероид, което означава, че действа като намалява възпалението в дихателните пътища, позволява на въздуха...
28 Февр.
Защо кексът спада?Това е и причината след изваждане от фурната почти мигновено да спадне кексът съвсем и отвътре да остане тестен....
03 Февр.
Кексът с червено вино на прабабаКексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто.
След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
23 Ноем.
2
Защо не се получават манджитеНамерили сте изумителна рецепта, твърдо решени да изненадате близките си, но претърпявате поредния кулинарен провал. Месото е изгоряло, картофите са сурови, а сладкишът е плосък като палачинка.
За да не бъркате отново...
27 Август
1
Защо не се мете вечер?Още от древни времена народите разменят помежду си разкази, впечатления или наблюдения за дадени явления, предмети или животни. По този начин се сформират поверията и поличбите. Едни от най-популярните мистични вярвания...
17 Март
Защо не се постигат целитеВсеки човек има цели и желания, но само някои от тях се осъществяват на практика. Не само от обстоятелствата, но и от нас самите зависи дали ще постигнем поставените цели.
Има много фактори, които пречат на постигането...
27 Август
2
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
24 Април
4
Защо се пука кексът при печене?Печете кекса на не много високи градуси дълго време, за да може да се изпече равномерно отвътре и отвън;
9....
28 Окт.
Не ям, но не слабея! Защо се случва?Пътят към постигането на желаната фигура е дълъг и труден. Често си го представяме праволинеен – ако се движим в правилната посока, то в крайна сметка ще достигнем до желаната дестинация. В действителност обаче по пътя към...
02 Януари
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаСложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
15 Дек.
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3