Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Защо кексът е глетавЗащо кексът е глетав
26 Май
6
Кексът ще стане по-малък и по-сух, но отвътре няма да е глетав. Разгледайте също нашите рецепти за: - пухкав кекс; - кекс с орехи; - кекс с ябълки;...
Кексът на леляКексът на леля
17 Дек.
1
Щом кексът се пъхне в нея я изключваме за 10 минути, след което отново я включваме и печем на 150-200 градуса до готовност. Кексът на леля е много вкусен....
Кексът на бабаКексът на баба
11 Септ.
6
Сложете кекса да се пече в намазнена и леко набрашнена тава или форма за кекс. Пече се в умерено загряна фурна, като готовността се проверява с клечка....
Кексът на МаниКексът на Мани
06 Окт.
2
Разбиват се яйцата и захарта до пяна. Прибават се киселото мляко, разтопеното масло, брашното и останалите продукти. Готовата кексова смес се сипва в подходяща намаслена и набрашнена форма и се пече във фурна 40 минути...
Кексът на мамаКексът на мама
10 Дек.
6
Когато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване. По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад. Кексът на мама е много вкусен....
Кексът на баба ЦецаКексът на баба Цеца
24 Март
Кексът на баба Цеца е готов....
Защо кръвната ми захар спада след хранене?Защо кръвната ми захар спада след хранене?
06 Септ.
Хипогликемия е терминът, използван за описване на това, което се случва, когато кръвната ни захар спадне....
Кексът с червено вино на прабабаКексът с червено вино на прабаба
23 Ноем.
2
Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто. След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
Защо не бухва кексът?Защо не бухва кексът?
15 Окт.
Ето и как да си направите няколко вкусни кексове: Кекс с жълтъци, Шоколадов кекс, Голям и бухнал кекс....
Кексът на баба Ванче с орехи и локумКексът на баба Ванче с орехи и локум
06 Февр.
1
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Проверете с дървена клечка - ако е суха, кексът е готов. Когато кексът е готов, се обръща в подходяща чиния....
Защо кексът не се изпича отвътре?Защо кексът не се изпича отвътре?
10 Януари
Кексът може да не се изпече отвътре, ако съдът, в който печем, е прекалено малък за количеството, сложено в него. Друга възможно причина кексът да не се изпече отвътре е твърде високата температура на печене....
Защо се пука кексът при печене?Защо се пука кексът при печене?
28 Окт.
Когато печете кекс, първите 20 минути са много важни, не отваряйте фурната първите 20 минути по време на печене, защото така кексът ще спадне; 7....
Инфлацията спада благодарение на плодовете и зеленчуцитеИнфлацията спада благодарение на плодовете и зеленчуците
14 Юли
През юли цената на плодовете и зеленчуците падна толкова ниско, че свали инфлацията. Ниските стойности на прясната продукция отново е отрицателна - минус 0.5%. Натрупаната от началото на годината инфлация е паднала на...
Защо ми спадат баниците и кексовете като ги извадя от фурната?Защо ми спадат баниците и кексовете като ги извадя от фурната?
26 Август
Кошмарът на всяка домакиня обаче идва не по време на приготвянето им, а след това, когато извади добре опечената баница или кекс и той спадне....
Продажбите на бира спадат драстичноПродажбите на бира спадат драстично
19 Юли
От 2012 година се наблюдава спад в продажбата на бира, но тогава той се определяше като незначителен, тъй като нивата му не надвишаваха 1%....
Връзките са 4 основни типа! Към кой спада вашата?Връзките са 4 основни типа! Към кой спада вашата?
08 Ноем.
Светът е голям и любов дебне отвсякъде. Ако вие вече сте намерили своята половинка, с която смятате да прекарате живота си и част от вечността, може би е добре да отстъпите крачка или две назад и да се опитате да погледнете...
Мъфин - малко кексче, голяма наслада!Мъфин - малко кексче, голяма наслада!
20 Юни
Много рядко хората се интересуват от историята на най-простите неща, които ни заобикалят. Една такава е историята на мъфините - малките сладки американски или английски кексчета, които са станали любима храна на много народи...
Кога се вади кексът от формата?Кога се вади кексът от формата?
02 Окт.
1
Изпеченият вече кекс може да обърнете с дъното на горе и да го оставите да изстине така напълно. Кексът се вади от формата винаги, след като е изстинал....
Защо хълцамеЗащо хълцаме
30 Юни
2
Всеки човек знае какво е усещането от хълцането и как то ни поставя в неудобни ситуации понякога. Задавали ли сте си въпросът, защо всъщност хълцаме? Този въпрос е зададен още в древността от древногръцкият лекар Гален...
Защо хълцаме?Защо хълцаме?
08 Септ.
Хълцането винаги се появява неочаквано и може да бъде неприятно за дълго време. Хората използват най-различни методи за прогонване на хълцането, за които вярват, че помагат без това да е доказано научно: пият вода, задържат...
Защо побеляваме?Защо побеляваме?
28 Дек.
С напредването на възрастта нашето тяло претърпява различни промени. Те могат да бъдат различни - намаляване на плътността на костите, отслабване на силата, издръжливостта и гъвкавостта в мускулите, както и едно много забележимо...
Защо сънувамеЗащо сънуваме
21 Януари
1
Спящият разум не е най-добрият инструмент за конструктивно мислене, но само на пръв поглед. На практика хората решават много свои проблеми насън. Една от целите на сънищата е помощ в решаването на трудни ситуации, които...
Защо обичамеЗащо обичаме
04 Окт.
7
Според психолозите, които изповядват йерархията на нуждите, една от най-важните ни нужди е тази от любов и принадлежност към някого. Тази нужда е над физическите нужди като безопасност, но под чувството на собственото достойнство...
Защо сънуваме?Защо сънуваме?
07 Окт.
Онейрология се нарича съвременна наука, която изучава сънищата и се опитва да даде научен отговор на въпросите около процеса на сънуване. Той обаче вълнува хората от дълбока древност. Много са теориите, които се опитват...